Tort Cafe-Cioco-Rom
Ingrediente
2 blaturi de cacao:
- 4 oua
- 150 g zahar
- 50 ml ulei
- 50 g cacao neagra
- 2 lingurite cu varf cu nes
- 4 linguri cu faina
- 1 pliculet praf de copt
- 2 fiole esenta de rom
Blat de nuca:
- 2 oua
- 2 linguri cu zahar
- 1 lingura cu ulei
- 100 g nuca macinata fin
- 2 linguri cu faina
- 1/2 pliculet praf de copt
- 1 fiola esenta de rom
Crema:
- 300 g ciocolata amaruie
- 1 lingurita cu varf cu nes
- 250 g frisca lichida
- 50 g unt
Sirop:
- 200 g zahar
- 250 ml apa
- 1 fiola esenta de rom
Ornat:
- frisca lichida
- decor colorat Dr. Oetker
Mod de preparare
Pentru un blat de cacao: se bat 2 ouă cu un praf de sare până îşi dublează volumul, apoi se adaugă 75g zahăr şi se mixează în continuare până se obţine o cremă herunterladen. Se adaugă 25ml ulei, 25g cacao, 1 linguriţă de nes, 1 esenţă şi 2 linguri cu faină cernută cu jumătate de pliculeţ de praf de copt. Se omogenizează bine compoziţia, apoi se toarnă în tava 26 cm detaşabila tapetată pe fund cu hârtie de copt delphi programm herunterladen. Se coace cam 25-30 de minute. Se dă la racit. La fel se pregăteşte şi cel de-al doilea blat de cacao din restul de ingrediente.
Blatul de nuca: se mixează ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, se adaugă uleiul, esenţa de rom, nuca măcinată şi făina cernută cu praful de copt programm für videos herunterladen. Se coace în aceeaşi formă detaşabila tapetată cu hârtie de copt cam 15-20 de minute. Se dă la răcit.
Siropul: se pune zahărul într-un vas la foc mic cu câteva picaturi de apă până se obţine un caramel, apoi se adaugă apa şi se lasă sa scadă puţin adobe reader update herunterladen. Se dă la răcit si apoi se adaugă esenţa de rom.
Crema: ciocolata ruptă în bucăţele se pune intr-un vas cu fund dublu la foc mic impreuna cu frisca lichida, nesul şi untul herunterladen. Se amesteca continuu până ce toata ciocolata s-a topit. Se dă la rece, apoi se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.
Ansamblare: blat cacao însiropat/jumătate de cremă/blat de nuca însiropat/restul de cremă/blat de cacao însiropat pdf reader kostenfrei herunterladen. Se dă la rece până a doua zi când se ornează cu frişcă bătută spumă tare şi bombonele colorate sau ciocolata rasă.