Tort Cafe-Cioco-Rom

Ingrediente

2 blaturi de cacao:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 50 g cacao neagra
  • 2 lingurite cu varf cu nes
  • 4 linguri cu faina
  • 1 pliculet praf de copt
  • 2 fiole esenta de rom

Blat de nuca:

  • 2 oua
  • 2 linguri cu zahar
  • 1 lingura cu ulei
  • 100 g nuca macinata fin
  • 2 linguri cu faina
  • 1/2 pliculet praf de copt
  • 1 fiola esenta de rom

Crema:

  • 300 g ciocolata amaruie
  • 1 lingurita cu varf cu nes
  • 250 g frisca lichida
  • 50 g unt

Sirop:

  • 200 g zahar
  • 250 ml apa
  • 1 fiola esenta de rom

Ornat:

  • frisca lichida
  • decor colorat Dr. Oetker

Mod de preparare

Pentru un blat de cacao: se bat 2 ouă cu un praf de sare până îşi dublează volumul, apoi se adaugă 75g zahăr şi se mixează în continuare până se obţine o cremă herunterladen. Se adaugă 25ml ulei, 25g cacao, 1 linguriţă de nes, 1 esenţă şi 2 linguri cu faină cernută cu jumătate de pliculeţ de praf de copt. Se omogenizează bine compoziţia, apoi se toarnă în tava 26 cm detaşabila tapetată pe fund cu hârtie de copt delphi programm herunterladen. Se coace cam 25-30 de minute. Se dă la racit. La fel se pregăteşte şi cel de-al doilea blat de cacao din restul de ingrediente.

Blatul de nuca: se mixează ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul, se adaugă uleiul, esenţa de rom, nuca măcinată şi făina cernută cu praful de copt programm für videos herunterladen. Se coace în aceeaşi formă detaşabila tapetată cu hârtie de copt cam 15-20 de minute. Se dă la răcit.

Siropul: se pune zahărul într-un vas la foc mic cu câteva picaturi de apă până se obţine un caramel, apoi se adaugă apa şi se lasă sa scadă puţin adobe reader update herunterladen. Se dă la răcit si apoi se adaugă esenţa de rom.

Crema: ciocolata ruptă în bucăţele se pune intr-un vas cu fund dublu la foc mic impreuna cu frisca lichida, nesul şi untul herunterladen. Se amesteca continuu până ce toata ciocolata s-a topit. Se dă la rece, apoi se mixeaza pana se obtine o crema spumoasa.

Ansamblare: blat cacao însiropat/jumătate de cremă/blat de nuca însiropat/restul de cremă/blat de cacao însiropat pdf reader kostenfrei herunterladen. Se dă la rece până a doua zi când se ornează cu frişcă bătută spumă tare şi bombonele colorate sau ciocolata rasă.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (11 voturi, media: 4,82)
Se încarcă...

herunterladen delphi programm herunterladen programm für videos herunterladen adobe reader update herunterladen herunterladen

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...