Gătesc cu Puiul Gospodarului – Pulpe de pui cu legume la cuptor

Cea de-a doua reţetă din seria "Gătesc cu Puiul Gospodarului" de la Morandi este una delicioasă şi uşor de pregătit. Carnea are o consistenţă superioară, e săţioasă şi spornică, are gust pronunţat de pui şi o culoare frumoasă. Poate fi pregătită sub toate formele, de la supă, ciorbă, friptură ca atare sau alături de multe legume. Orice alegeţi, cu siguranţă va fi un succes!

Găsiţi produse din carne de pui şi ouă în cele 10 magazine proprii şi în marile lanţuri comerciale din toata ţara.

Spor la gătit!

Ingrediente

2 pulpe de pui fără spate
2 cepe roşii
2 dovlecei
1 vânătă lunguiaţă
3 fire de usturoi verde
1 ardei gras roşu mare
1 morcov mare
pătrunjel proapăt
câteva ciupercuţe
câteva roşioare cherry
condiment pentru pui
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Se taie carnea în bucăţi.

Se presară cu condiment special pentru pui şi se pune la rumenit într-un vas termorezistent cu ulei, în cuptorul încins.

Se toacă mare legumele (în afară de roşiile cherry care se lasă întregi). Se călesc şi ele. Li se pune o cană de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10 minute.

Când carnea e pe jumătate făcută, se scurge uleiul şi peste ea se pun legumele cu tot cu zeama pe care şi-au lăsat-o, inclusiv roşioarele, sare şi piper după gust.

Se dă vasul la cuptor pentru încă 20 de minute.

La servire se presară pătrunjel tocat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...