Pui marocan

Cu această reţetă vreau să particip la provocarea lansată de Cristina Toth ,,www.divainbucatarie.ro,, si Just T. Inspirată de ceaiul ,,Herbal Infusion Sweet Chai,, din categoria First Class, am făcut un preparat uşor şi foarte aromat!

Ingrediente

  • 2 pulpe de pui dezosate
  • 1 conservă de roşii cubuleţe
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 căţel de usturoi
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 2 linguriţe boia (dulce, iute sau smoked)
  • 1 linguriţă pudră de chimen
  • 1/linguriţă scorţişoară
  • 150 g măsline negre nesărate
  • ulei
  • sare
  • pătrunjel

Mod de preparare

Mirodeniile, coaja de lămâie şi usturoiul ras fin,un praf de sare plus  2 linguri de ulei, se amestecă bine.

Carnea se taie cubuleţe şi se trece prin amestecul aromat. Se lasă la rece 15 minute.

Ceapa tocată mai mare se pune la călit. Se adaugă şi bucăţelele de carne şi foarte puţină apă  şi se lasă să stea pe foc cam 10 minute, amestecând mereu. Se adaugă cubuleţele de roşii şi măslinele şi se potriveşte gustul de sare.

Mai fierbe totul vreo 10 minute la foc iute, după care mâncarea este gata.

La servire se presară cu coajă de lămâie şi pătrunjel tocat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...