Muşchi de porc în crustă de nuci

Rapid şi gustos! Carne slabă cu crustă condimentată, alături de un aromat piure de ţelină cu nucşoară. Minunat!

Ingrediente

  • 1 muşchiuleţ de porc
  • sare
  • piper
  • smoked paprika
  • cimbru
  • cca 100 g nuci măcinate
  • ulei

Piure :

  • 1 ţelină cât doi pumni
  • 2 cartofi mici
  • sare
  • unt
  • lapte

Mod de preparare

Ţelina şi cartofii se curăţă, se spală, se taie cubuleţe şi se pun la fiert în apă cu sare.

Muşchiuleţul de porc se curăţă, apoi se unge cu ulei, se presară cu condimente din abundenţă şi nucă măcinată.

Se pune la fript rapid la foc iute pe toate părţile, apoi se dă la cuptor pe hârtie de copt unsă cu ulei ,la foc micuţ. Se lasă cam 20-25 de minute. Se scoate la răcorit, Apoi se mai tăvăleşte rapind prin nuca măcinată pentru una spect frumos.

Se prepara piureul pasând cartofii şi ţelina. Se adaugă untul,nucşoară praf şi un pic de lapte fierbinte, apoi se pune sare dacă mai e nevoie.

Se serveşte muşchiuleţul tăiat felii pe pat de piure.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Dana a zis:

    Te cred pe cuvant ca e bun!

    19 mai 2014 , 23:26

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...