Pui Purple Majesty

Numele preparatului vine de la denumirea cartofilor violet pe care i-am folosit,Purple Majesty,cartofi inventaţi de către cercetătorii din cadrul Universităţii din Colorado. Aceşti cartofi conţin antocianine, care sunt nişte antioxidanţi puternici care protejează celulele de diferitele forme de cancer. Nu diferă cu nimic gustul în comparaţie cu cartofii obişnuiţi, dar îşi păstrează culoarea indiferent de metoda de gătire.Eu i-am găsit la Mega Image.

Ingrediente

  • 2 bucăţi de piept de pui
  • 15 cartofiori violet
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • 2 roşii
  • usturoi
  • vin alb
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Cartofii se spală şi se pun la fiert în coajă.

Între timp se pregăteşte puiul  : se pun bucăţile de pui într-un amestec de ulei, usturoi zdrobit, vin, sare, piper şi cimbru uscat. Se marinează 15 minute, întorcându-se pe toate părţile. Se scot apoi din marinată şi se frig pe grătarul încins.

Se face o salată din roşiile scobite de miez (care se foloseşte la altă mâncare) amestecate cu usturoi tocat, sare, piper, ulei şi pătrunjel tocat.

Când sunt gata cartofii, se curăţă de coajă şi se amestecă cu puţin ulei, sare, piper şi pătrunjel.

Se serveşte pieptul tăiat bucăţi cu salată de roşii deasupra şi garnitură de cartofi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 3,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Timea a zis:

    Minunat arata. Nu am mancat niciodata cartofi violeti desi de mult imi trag cu ochiul.

    6 mai 2013 , 17:24

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...