Rulouri de paste cu varză şi cârnaţi

Combinaţie delicioasă !

Ingrediente

1,5 kg varză dulce (sau acră)
6 carnaţi subţirei afumaţi
1 ceapă mare
1 conservă de roşii cubuleţe
1 ceşcuţă de vin roşu
2 morcovi
20 foi de lasagna
4 ouă
2 linguri smântână
sare
piper
mărar proaspăt
foi de dafin
cimbru uscat
ulei

Mod de preparare

Se toacă ceapa şi morcovii se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se călesc în ulei împreună cu cârnaţii mărunţiţi la robot ( să arate ca şi canea tocată). Se adaugă varza tocată, dafinul, cimbrul , trei sferturi din conserva de roşii cubuleţe,vinul, sare, piper şi apă şi se pune vasul la cuptor ca sa scada bine mâncarea.

Între timp se fierb foile de lasagna în apă cu sare şi se scot în apă rece ca să nu se usuce. Se taie toate în două pe lungime.

Când e gata varza, se adaugă mărar proaspăt tocat şi se lasă să se răcească.

Se unge cu ulei şi se tapetează cu făină un vas de cuptor ( eu am folosit un vas de tartă). Se formează rulori din foile de lasagna umplute cu ,şi se aşează unul lângă altul în picioare. În spaţiile libere dintre ele ,se pune restul de varză şi se toarnă ouăle bătute ca pentru omletă şi amestecate cu roşiile păstrate, cu un praf de sare şi piper.

Se dă vasul la cuptor până se leagă ouăle şi se rumeneşte frumos preparatul.

Se servesc rulourile calde, eventual cu smântână.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...