Urzici cu orez şi usturoi

Urzici cu orez şi usturoi

De-abia aşteptam verdeţurile de primăvară. Să văd tarabele din piaţă pline de salată, ceapă şi usturoi verde, ridichi, spanac, urzici… o nebunie de arome. Am ales urzicile în combinaţie cu orez cremos şi usturoi. Mâncarea e bună şi caldă, şi rece, şi cu mămăligă.

Ingrediente

  • 1 cană de orez
  • 1 mână de urzici
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt şi se căleşte foarte puţin în ulei. Se adaugă orezul spălat şi 2 căni de apă. Se lasă să fiarbă la cuptor la foc potrivit.

Urzicile se curăţă şi se opăresc în apă pentru câteva minute, apoi se scot, se răcesc şi se toacă.

Când orezul e gata, se adaugă tocătura de urzici şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi usturoi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Orez cu urzici a zis:

    […] ma bucur tare mult si ii multumesc Madalinei pentru inspiratie, caci am reusit sa-i fac si pe ai mei sa manance urzici. Bine, le-am si tras o […]

    11 octombrie 2012 , 17:41

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...