Macrou cu legume la cuptor

Macroul, unul din peştii preferaţi! De obicei îl mâncăm la grătr sau prăjit, cu mămăliguţă şi usturoi, dar de data asta am preferat să îl pregătesc cu legume, la cuptor. Delicios!

Ingrediente

4 fileuri de macrou
2 cepe
2 morcovi
1 dovlecel
2 căţei mari de usturoi
2 roşii
1 cartof fiert
1 lingură oţet
mărar proaspăt
boia afumată
1 foaie de dafin
sare
piper
ulei

Mod de preparare

Ceapa se toacă solzişori, morcovii rondele,dovleceii cubuleţe, iar usturoiul se zdrobeşte. Se pun toate la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit  împreună cu foaia de dafin pentru cca 10 minute.

Fileurile se taie pe jumătate pe lat, apoi fiecare bucată se taie pe lung în trei fâşii. Se condimentează cu sare, piper şi boia afumată şi se formează mici rulouri care se prind cu scobitori. Se pun la prăjit rapid pe toate părţile, apoi se dau deoparte.

Peste legumele aproape gătite se adaugă fâşii de roşii ( se taie pe jumătate şi se scobesc de miez), cartoful tăiat bucăţele, oţetul, sare şi piper după gust.

Se toarnă totul într-un vas de cuptor,se presară mărar tocat , iar deasupra se pun mini-rulourile de peşte.

Se dă vasul la cuptor ca să scadă sosul şi să se întrepătrundă aromele.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Timea a zis:

    Cred ca e super bun!

    19 iulie 2014 , 23:18

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...