Hering prăjit cu roşii şi usturoi

Sursa de inspiraţie….ultimul număr al revistei GoodFood, pe care o iubesc şi o admir din toate punctele de vedere!

Ingrediente

  • 1 kg baby hering
  • 3 roşii scobite de miez
  • usturoi
  • zeamă de lămâie
  • ulei
  • făină
  • sare
  • piper
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

Peştii se curăşă de capete şi intestine, se desfac pe jumătate într-o singură bucată şi li se scoate uşor şira spinării.

Se pun într-un castron cu ulei, zeamă de lămâie, sare, piper şi usturoi. Se lasă la rece cam 30 de minute.

Se scurg de zeama în care au stat, se dau prin făină şi se prăjesc în ulei încins.

Roşiile scobite de miez se taie în cubuleţe foarte mici. Se adaugă usturoi tocat şi el mărunt, pătrunjel, ulei, sare şi piper.

Se servesc peştii cu roşiile cu usturoi şi verdeaţă.

La servire se adaugă zeamă şi coajă rasă de lamâie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 3,50)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...