Saramură de macrou

Aşa cum spuneam, macroul este unul din peştii preferaţi. De data asta l+am pregătit sub formă de saramură delicioasă şi pucantă!

Ingrediente

4 baby macrou
2 ardei capia
2 roşii
usturoi
sare
piper
boia iute
zeamă de lămâie
pătrunjel proaspăt
ulei

Mod de preparare

Peştii se eviscerează, dar se lasă cu tot cu cap.

Se ung cu puţin ulei, se presară cu sare şi piper din belşug şi se pun la fript pe grătar sau în tigaia grill. Când sunt gata se ţin la cald.

Separat se pun ardeii şi roşiile la copt pe plită.

Se prepară saramura : se pune apă la fiert şi când clocoteşte se adaugă usturoiul  tocat, ardeii şi roşiile tăiate fâşiuţe, boiaua, sare, piper şi zeamă de lămâie după gust. Se lasă câteva minute la foc iute.

Peştii fripţi se pun într-un castron şi se adaugă deasupra saramura. Se lasă 10 minute la odihnit, apoi se poate servi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 3,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...