Macrou cu turte picante de mămăligă şi sos

Bine v-am regasit! Sper că sănătoşi, frumoşi şi dispuşi să mâncaţi mai uşor după atâtea ospăţuri. V-am pregătit o reţetă simplă, care sper să vă placă!

Ingrediente

  • 2 macrouri
  • ulei
  • sare
  • piper cu lămâie
  • boia iute
  • mălai
  • smântână slabă
  • mărar proaspăt
  • usturoi

 

Mod de preparare

Macroul se curăţă şi se taie rondele.

Se unge cu un pic de ulei, se presară cu un praf de sare şi amestec de piper cu lămâie (Kamis) şi se pune într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor să se rumenească.

Între timp se prepară sosul ( se amestecă smântâna cu usturoi după gust, sare, piper şi mărar proaspăt tocat) şi turtele de mămăligă. Se pregăteşte o mămăligă potrivit de tare care se dă la răcit. Când e călduţă, se modelează turte care se ung cu un stop de ulei si se condimentează cu un praf de boia, piper şi un pic de sare. Se prăjesc pe ambele părţi sau se frig pe grătar.

Macroul se serveşte cu turtele şi sosul de usturoi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Simona a zis:

    Uite cum ai facut tu, dintr-un banal macrou cu mamaliga si usturoi, un platou de vis!!
    Bravo fata draga!!

    5 ianuarie 2014 , 21:57

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...