Somon cu sos blue cheese şi cartofi cu rozmarin

Somonul e unul din peştii preferaţi. La grătar îmi place cel mai mult.Şi neapărat cu sos…

Ingrediente

  • 2 rondele de somon
  • condimente pentru peşte
  • 150 ml smântână de gătit
  • 50 g brânză cu mucegai albastru
  • 1 lingură plină cu maioneză cu usturoi
  •  2 cartofi potriviţi
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Se pun la fiert în apă cu sare şi câteva ace de rozmarin. Când sunt gata se scurg de apa în care au fiet şi se amestecă cu puţin ulei, piper, sare dacă mai este nevoie şi rozmarin.

În tigaia grill unsă uşor cu ulei şi bine încinsă, se pun rondelele de somon să se frigă . Se întorc o dată ca să se rumenească frumos pe ambele părţi.

Într timp se prepară sosul : se pun la foc mic smântâna de gătit şi brânza albastră şi se amestecă bine. Ca să obţinem un sos cremos şi fin, se pune compoziţia în blender şi se mixează puţin. Sosul obţinut îl amestecăm puţin câte puţin cu maioneza.

Se serveşte peştele cu cartofi şi sos. Foarte gustos!

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Mariana Robescu a zis:

    Bun Mada! trimite si mie o bucata! Pup

    20 noiembrie 2013 , 10:28

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...