Macrou prăjit cu mălai şi usturoi

Macrou prăjit cu mălai şi usturoi

Macroul e peştele care îmi place cel mai mult după somon. Prăjit nu îl pregătesc foarte des. Aşa că am profitat în week-end şi mi-am făcut de cap. Am servit alături de cea mai simplă şi uşoară garnitură posibilă. Încercaţi şi voi!

Ingrediente

  • 2 macrouri
  • mălai
  • usturoi ras fin
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeamă de lămâie

Mod de preparare

Macrourile se curăţă bine, apoi se porţionează.

Bucăţile de peşte se presară cu sare, piper, zeamă de lămâie şi se ung cu răzătura de usturoi, apoi se dau prin mălai şi se pun la prăjit în ulei încins. Se rumenesc pe ambele părţi, apoi se scot la scurs pe hârtie absorbantă.

Se servesc cu garnitură de cartofi fierţi şi asezonaţi cu sare, piper, ulei, oţet şi mărar proaspăt. Se mai poate face şi un mujdei dacă usturoiul folosit nu este suficient.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 4,67)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Alexa a zis:

    Buna! Eu fac pestele pane, dar in loc sa il prajesc, il pun pe o foaie de copt si il dau la cuptor! dureaza 30-40min, e super bun, si … nu e prajit! 😀

    29 martie 2012 , 22:45

  2. Madi a zis:

    Alexa…eu prăjesc foarte rar peşte….câteodată mi-e poftă….ce să fac? Şi aşa cum spui tu îl mai fac, este la fel de gustos.

    1 aprilie 2012 , 21:37

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...