Borş de miel

Borş de miel

Desigur că nu trebuie să lipsească de pe masa de sărbătoare nici borşul de miel. Cu aroma inconfundabil de delicioasă şi mult leuştean proaspăt.

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel pentru ciorbă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină
  • 1 pătrunjel
  • 1 ardei gras roşu
  • fidea
  • 2 ouă
  • borş
  • leuştean proaspăt
  • sare

Mod de preparare

Carnea se spală bine, apoi se pune la fiert în apă rece. Se spumează de câte ori e nevoie.

Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Când carnea e fiartă se scoate, apoi în zeama în care a fiert se adaugă toate legumele. Carnea se curăţă de pe oase.

Când legumele sunt fierte, se adaugă carnea, fideaua şi borşul clocotit după gust. Se lasă să fiarbă împreună cam 10 minute, după care se drege borşul cu ouăle bătute. Se potrivește gustul cu sare, se stinge focul, apoi se adaugă leuşteanul tocat mărunt.

Se serveşte cu ceapă şi smântână.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Comentează