Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ingrediente

  • 500 g carne tocată
  • 100 g orez
  • 2 morcovi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • tăiţei
  • zeamă de varză
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • mărar
  • leuştean
  • 1 ou pentru zdrenţe

Mod de preparare

Ceapa tocată si morcovii daţi pe răzătoare se pun la fiert. Carnea se amestecă cu orezul spălat şi scurs, sare, piper şi marar. Se formează perişoare care se pun la fiert alături de legume. Se mai adaugă apă dacă e nevoie. La jumătatea fierberii perişoarelor se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe.

Când toate sunt fierte, se adaugă zeama de varză dată într-un clocot, pasta de tomate, sare, piper şi se fac zdrenţe de ou. Se mai lasă să dea câteva clocote, apoi se dă vasul de pe foc şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se poate servi cu iaurt sau smântână.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...