Ciorbă de afumătură cu zeamă de varză

Îmi plac mult ciorbele acre, iar zeama de varză se numără printre preferate în perioada rece a anului. Că e ciorbă de cartofi, afumătură sau perişoare….le dă un gust extraordinar, mai ales servite fierbinţi şi cu ceapă roşie alături!

Ingrediente

  • 1 ciolan afumat dezosat
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 2 cepe
  • 1 păstărnac
  • 3 cartofi mari
  • 1 ardei gras roşu
  • 1 l zeamă de varză
  • 2 linguri pastă de tomate
  • 1 ou
  • leuştean
  • sare
  • ulei

Mod de preparare

Cepele tocate, morcovul , ţelina şi păstârnacul rase pe răzătoarea cu ochiuri mari se călesc rapid în ulei, după care se adaugă apă fiartă şi ciolanul tăiat cubuleţe. Se  lasă să fiarbă.

Când carnea e aproape fiartă (ciolanul afumat dezosat fierbe repede), se adaugă cartofii şi ardeiul tăiate cubuleţe. Se lasă la foc mic până ce cartofii sunt gata, apoi se adaugă zeama de varză încălzită,pasta de tomate şi se aşteaptă să dea într-un clocot, apoi se drege ciorba cu oul bătut. Se mai adaugă sare dacă mai este nevoie. Se stinge focul şi se presară verdeaţă tocată.

Se serveşte cu ceapă sau ardei iute.

Poftă bună!

 

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Timea a zis:

    O bunatate de ciorba!

    22 decembrie 2013 , 01:31

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...