Supă-cremă de legume cu paste umplute cu carne

Cu această reţetă particip la concursul Băneasa lansat de Cristina Toth pe blogul ei ,,www.divainbucatarie.ro,,. E foarte gustoasă şi uşoară!

Ingrediente

  • 1/2 piept de pui cu os
  • paste Baneasa conchiglie
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 ceapă uscată
  • 2 morcovi
  • 1 telina mică
  • 1 pastarnac
  • 1 dovlecel
  • 1 cartof mare
  • 150 ml smântână de gătit
  • pătrunjel verde
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Se curăţă legumele, se taie bucăţi şi se pun la fiert în mai multă apă împreună cu osul de la piept (pentru gust).

Separat se fierb pastele pe jumătate în apă cu sare şi puţin ulei.

Pieptul de pui se toacă, se amestecă cu sare, piper şi puţină ceapă verde. Pastele aproape fierte se umplu cu carne, apoi se dau rapid prin făină şi se pun din nou la fiert la foc micuţ în supă luată de la legume. Când sunt gata se strecoară şi se lasă deoparte.

Legumele fierte şi scurse de supa( care se păstrează), se pun în vasul robotului cu verdeaţa, smântâna de gătit,puţin ulei, sare şi piper după gust şi se pasează până se obţine supa-cremă, adăugând supă până obţinem consistenţa dorită. Se mută înapoi în vasul în care au fiert legumele şi se amestecă uşor cu pastele umplute.

Se serveşte caldă.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...