Ciorbă de burtă

Ciorbă de burtă

Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet, usturoi şi ardei iute!

Ingrediente

  • 1 kg burtă prefiartă şi tăiată fideluţă
  • 1 os de vită cu măduvă
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • ulei
  • sare

Pentru dres:

  • 4 gălbenuşuri
  • 250 ml lapte
  • 150 g smântână
  • oţet
  • mujdei de usturoi

Mod de preparare

Punem oasele spălate la fiert . Dupa 30 de minute adăugăm şi burta împreună cu 1 morcov întreg, ceapa întreagă, ţelina şi rădăcina de pătrunjel la fel.

Celălalt morcov îl dăm pe răzătoarea cu ochiuri mici şi îl punem la călit în ulei, apoi adăugăm puţină apă şi lăsam vreo 10 minute să fiarbă, apoi dăm deoparte.

După ce s-au fiert legumele le scoatem din oală. La fel şi osul.

Amestecăm laptele cald cu gălbenuşurile şi smântâna, apoi adăugăm în oală. Morcovul ras şi fiert anterior îl scurgem de zeama colorată în ciorba, punem şi sare, mai dăm un clocot şi punem deoparte.

La servire se adaugă smântână (sau iaurt), oţet şi usturoi după gust.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...