Ciorbă de fasole păstăi

Ciorbă de fasole păstăi

E o ciorbiţă usoară şi delicioasă care se poate servi şi caldă şi rece.

Ingrediente

  • 500 g fasole păstăi
  • 2 cartofi
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ceaşcă sos de roşii
  • 1 ceaşcă lapte
  • 500 ml borş
  • sare
  • leuştean
  • ulei

Mod de preparare

Se curăţă fasolea, se rupe şi se spală. Cartofii se curătă, se spală şi se taie cubuleţe.

Ceapa tocată şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari se pun la călit în ulei încins. Se adaugă păstăile si cubuleţele de cartofi. Se acoperă cu apă şi se lasă să fiarbă. Se mai adaugă apă caldă din când în când.

Când legumele sunt fierte se adaugă borşul fierbinte, sosul de roşii şi se potriveşte gustul cu sare. Se mai lasă să dea în câteva clocote. Se stinge focul, se adaugă laptele fierbinte şi leuşteanul. Se serveşte cu ceapă roşie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 4,80)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Laurinda a zis:

    A incercat si mama mea aceasta ciorbita si a iesit excelenta . Multumiim mult pentru reteta . ♥♥

    28 septembrie 2014 , 18:06

  2. Pannetier a zis:

    Foarte bun

    8 iunie 2015 , 10:43

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...