Chec cu menta şi cacao

Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri pline cu făină
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • cacao
  • esenţă de mentă
  • esenţă de vanilie
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.

Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.

Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. mariana a zis:

    Mada, a iesit foarte frumos. Si cred ca si bun. O sa incerc si eu varianta asta. Pup dulce

    24 octombrie 2012 , 09:58

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...