Slow Cooker Crock Pot Digital 4,7 L

Mod de preparare

Am fost provocată de  Bucătăraş.ro, site-ul meu de suflet, să testez slow cooker-ul Crock Pot digital 4,7 l. Am fost încântată şi am acceptat. Slow cooker-ul gateşte, aşa cum îi spune şi numele, în cel mai simplu mod ,gustos şi sănătos. Ingredientele sunt preparate la temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că îşi păstrează foarte bine gustul şi textura. Încă un avantaj al vasului minune ar fi că găteşte şi fără supraveghere, iar funcţia de ,,păstrare la cald este de mare ajutor atunci când ajungi acasă obosit după o zi aglomerată şi vrei să mănânci ceva proaspăt preparat. Cele cinci reţete pregătite m-au încântat atât prin gust, cât şi prin faptul că timpul alocat lor s-a micşorat considerabil, astfel că aparatul minune a făcut toată treaba! Mă rog…..aproape toată!  🙂 Aşa că daca încă nu deţineţi un slow cooker, e timpul să vă completaţi colecţia de aparate de bucătărie cu un Crock Pot Digital 4,7 l! Spor la gătit!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. mariana a zis:

    Mada, a iesit foarte frumos. Si cred ca si bun. O sa incerc si eu varianta asta. Pup dulce

    24 octombrie 2012 , 09:58

Comentează

Chec cu menta şi cacao

Reţeta de baza este de la Mariana, draga mea de la revista ,,Click!Pofta buna!,,.Pentru că mie îmi place mult combinaţia de ciocolata cu mentă, m-am gândit să încerc să fac un chec….altfel.

Ingrediente

  • 5 ouă
  • 1 cană de zahăr
  • 5 linguri cu ulei
  • 7 linguri pline cu făină
  • un praf de sare
  • 1/2 pliculeţ praf de copt
  • cacao
  • esenţă de mentă
  • esenţă de vanilie
  • colorant alimentar verde

Mod de preparare

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul şi se mixează în continuare până se obţine o spumă ca pentru bezea.

Gălbenuşurile se freacă cu uleiul.

Crema de gălbenuşuri se adaugă treptat în spuma de albuşuri, apoi se încorporează esenţa de vanilie si făina cernută cu praful de copt. O parte din compoziţie se amestecă cu cacao, iar în cealaltă se pun câteva picături de esenţă de mentă şi colorant alimentar verde.

Se tapetează o tavă de cozonac cu hartie de copt şi se pun cele două compoziţii, intercalându-le cu o furculiţă.

Se coace checul cam 40 de minute la foc micuţ (pentru siguranţă se face testul scobitorii).

Se poate pudra cu zahăr vanilat sau se poate turna deasupra o glazură de ciocolată.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

1 comentariu

  1. mariana a zis:

    Mada, a iesit foarte frumos. Si cred ca si bun. O sa incerc si eu varianta asta. Pup dulce

    24 octombrie 2012 , 09:58

Comentează