Slow Cooker Crock Pot Digital 4,7 L

Mod de preparare

Am fost provocată de  Bucătăraş.ro, site-ul meu de suflet, să testez slow cooker-ul Crock Pot digital 4,7 l. Am fost încântată şi am acceptat. Slow cooker-ul gateşte, aşa cum îi spune şi numele, în cel mai simplu mod ,gustos şi sănătos. Ingredientele sunt preparate la temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că îşi păstrează foarte bine gustul şi textura. Încă un avantaj al vasului minune ar fi că găteşte şi fără supraveghere, iar funcţia de ,,păstrare la cald este de mare ajutor atunci când ajungi acasă obosit după o zi aglomerată şi vrei să mănânci ceva proaspăt preparat. Cele cinci reţete pregătite m-au încântat atât prin gust, cât şi prin faptul că timpul alocat lor s-a micşorat considerabil, astfel că aparatul minune a făcut toată treaba! Mă rog…..aproape toată!  🙂 Aşa că daca încă nu deţineţi un slow cooker, e timpul să vă completaţi colecţia de aparate de bucătărie cu un Crock Pot Digital 4,7 l! Spor la gătit!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Timea a zis:

    Foarte frumos si bun musuroiul tau. Pup

    24 septembrie 2012 , 18:28

  2. Liana Toma a zis:

    Imi place musuroiul tau, dar m-a indus in eroare, eu il stiam negru, adica cu cacao ;-)))

    6 octombrie 2012 , 18:45

Comentează

Tort ,,Muşuroi de cârtiţă,,

Cu această reţetă particip la Campania naţională lansată de Dr. Oetker ,,Îmbogăţeşte aromele toamnei,,.Toată lumea e invitată să prăjiturească folosind esnţele Dr. Oetker, atât cele clasice de Rom,Vanilie,Migdale sau Cafea, cât şi cele trei esenţe cu extracte naturale de Portocale, Lămâie sau Mentă. Prăjiturile vor avea un gust special şi vor fi încântarea întregii familii. Încercaţi-le şi voi!

Ingrediente

Blat:

  • 140 g unt moale
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat Dr. Oetker
  • 6 gălbenuşuri
  • 6 albuşuri
  • 100 g zahăr tos
  • 130 g făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g ciocolată

Umplere:

  • 2 banane
  • 2 mandarine
  • suc de lămâie
  • 1 linguriţă esenţă de portocale Dr. Oetker

Crema:

  • 500 ml frişcă lichidă
  • 2 linguriţe de zahăr pudră
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat Dr. Oetker

Ornat:

  • bucăţele de mandarine
  • zahăr pudră vanilat Dr. Oetker

Mod de preparare

Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, zahărul vanilat şi gălbenuşurile până se obţine o cremă. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul tos, apoi se încorporează în crema de unt împreună cu făina cernută cu praful de copt şi ciocolata tăiată în bucăţele mici. Se toarnă aluatul în tava cu diametrul de 26 de cm cu pereţii detaşabili tapetată cu hârtie de copt. Se coace cam 40 de minute, dar pentru siguranţă se face testul scobitorii.Se lasă la răcit. Se scobeşte cu grijă lăsând pereţii si fundul la dimensiunea de 1 cm grosime.

Firimiturile se păstrează pentru că se vor amesteca (nu toate, se păstrează şi pentru presărat deasupra) cu crema obţinută din frişca bătută spumă tare cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Bananele se curăţă şi se taie pe lung în jumătăţi(se stropesc cu zeamă de lămâie), apoi se asează pe blatul scobit alături de feliuţe de mandarine curăţate şi de pieliţa albă şi de esenţa de portocale. Se acoperă cu cremă, apoi se presară deasupra restul de firimituri de blat păstrate şi de bucăţele de mandarine şi se pudrează cu zahăr vanilat.

Se păstrează la rece până la servire.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

2 comentarii

  1. Timea a zis:

    Foarte frumos si bun musuroiul tau. Pup

    24 septembrie 2012 , 18:28

  2. Liana Toma a zis:

    Imi place musuroiul tau, dar m-a indus in eroare, eu il stiam negru, adica cu cacao ;-)))

    6 octombrie 2012 , 18:45

Comentează