Plăcintă cu brânză

Plăcintă cu brânză

Demult nu mai făcusem ceva bun cu brânzică şi m-am gândit că o plăcintă aromată cu coajă de lămâie şi stafide ar fi cea mai potrivită. Nu e nici costisitoare şi se face şi repede.

Ingrediente

  • 5 foi mari de plăcintă Linco
  • 250 g urdă
  • 250 g telemea puţin sărată
  • 5 ouă
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 50 g stafide
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g zahăr
  • 2 linguri cu griş
  • 2 fiole esenţă de vanilie
  • 50 g margarină
  • zahăr pudră  vanilat pentru decor

Mod de preparare

Foile de plăcintă se lasă la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie toate în jumătate şi astfel ies 10 foi bune pentru tava 25/35 cm.

Brânza rasă sau zdrobită cu furculiţa se amestecă cu ouăle bătute, zahărul, frişca lichidă, grişul, coaja rasă de lămâie, esenţele şi stafidele.

Margarina se topeşte până devine lichidă.

În tava tapetată cu hârtie de copt se pun 5 foi unse fiecare cu margarina topită, apoi toată compoziţia de brânză şi deasupra celelalte foi unse de asemenea cu margarină topită inclusiv deasupra.

Se dă tava la cuptor la foc potrivit pentru 35 de minute. Se dă la răcit şi abia apoi se poate porţiona. Se pudrează cu zahăr vanilat.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Mare Maria a zis:

    Arata foarte bine!!!!Yammy, yammy.Pupici:x

    4 decembrie 2011 , 18:13

  2. Madi a zis:

    Maria…..mulţumesc. A ieşit şi foarte bună. Pup şi eu!

    4 decembrie 2011 , 18:20

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...