Fursecuri fine cu nuci

Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!

Ingrediente

  • 120 g margarină
  • 80 g zahăr
  • 1 ou mare
  • 200 g - 210 g făină
  • esenţă de vanilie
  • coaja rasă de la o portocală
  • 1 vărf mic de cuţit de praf de copt
  • un praf de sare
  • 150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
  • dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc.

Mod de preparare

Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.

Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi  făina cernută cu praful de copt. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.

Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc.

Se coc cam 15 minute la foc micuţ.

Poftă bună!

PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...