Fursecuri fine cu nuci
Am preluat reţeta de ,,La Ancuţa,, , căreia îi mulţumesc. Baza este aceeaşi, însă am modificat un pic cantităţile de făină şi nuci măcinate şi tipul de umplutură. Pot doar să spun că sunt delicioase şi aspectuoase!
Ingrediente
- 120 g margarină
- 80 g zahăr
- 1 ou mare
- 200 g - 210 g făină
- esenţă de vanilie
- coaja rasă de la o portocală
- 1 vărf mic de cuţit de praf de copt
- un praf de sare
- 150 g nuci prăjite si măcinate mai mare
- dulceaţă de coji de portocale /ciocolată/gem de căpşuni etc.
Mod de preparare
Margarina tăiată cubuleţe se pune în cuptorul încălzit ca să se înmoaie, nu să se topească de tot.
Se mixează cu zahărul până se face spumă, apoi se adaugă gălbenuşul, esenţa de vanilie, coaja rasă de portocală şi făina cernută cu praful de copt kan je apps download op een smart tv. Se obţine un aluat nelipicios şi care s epoate modela sub formă de biluţe mai mici decât o nucă.
Albuşul se spumează puţin cu un praf de sare, apoi fiecare biluţă de aluat se trece prin spumă, după care se tăvăleşte prin nuca măcinată audio herunterladen von youtube. Se pun pe tava tapetată cu hârtie de copt şi li se face fiecăreia câte o adâncitură în mijloc cu degetul, în care se va pune dulceaţă, gem, ciocolată etc app herunterladen ohne app store.
Se coc cam 15 minute la foc micuţ.
Poftă bună!
PS. Mie mi-au ieşit 35 de fursecuri din cantităţile date.