Tort 8 Martie

Ingrediente

Blat:
250g nuci macinate
1 pahar de zahar
3 linguri cacao neagra
1 pahar apa
6 galbenusuri
6 albusuri
1 fiola esenta de rom

Crema:
400 g unt
250 g zahar pudra
2 linguri cu cacao
1 plic nes
3 linguri lichior de ciocolata
1 fiola esenta de rom

Ornat:
200 ml frisca lichida

Mod de preparare

Blat:
Într-un vas se pun nucile măcinate, zahărul, cacaoa, esenţa şi apa. Se pune amestecul la foc mic şi se lasă să dea câteva clocote ca la mămăliguţă. Se dă la răcit. În amestecul răcit se adaugă pe rând gălbenuşurile amestecând bine după fiecare, apoi albuşurile bătute spuma tare, dar lăsând să se mai vadă urmele lui albe, deci nu încorporate de tot. Se pune la copt în forma unsă şi tapetată cu faină pentru 25-30 de minute. Pentru siguranţă se face testul scobitorii. Se dă la rece.

Crema:
Untul la temperatura camerei se mixeaza foarte bine cu zaharul pudră, cacaoa, nesul, esenţa de rom şi lichiorul cremă de ciocolată.

Blatul răcit se taie în două şi se umple cu trei sferturi de cremă, cu restul de cremă ungându-se tortul.

Se ornează cu frişcă bătută spuma tare după imaginaţie.





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 4,00)
Se încarcă...

Comentează