Kringel estonian

Kringel estonian

E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit… in mare…. a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum… nota.

Ingrediente

  • 300 g făină
  • 120 ml lapte călduţ
  • 100 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 15 g drojdie proaspătă
  • 30 g unt sau margarină
  • 1/2 p[staie de vanilie
  • 1 praf de sare
  • coajă rasă de lămâie

Pentru uns:

  • 75 g unt sau margarină
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1 linguriţă cu vârf cu scorţişoară praf

Mod de preparare

Eu am folosit maşina de pâine pentru frământarea şi dospirea aluatului.

Se cerne făina toată şi se pune în cuva maşinii de pâine. Se adaugă drojdia dizolvată în laptele călduţ, gălbenuşul, untul moale, zahărul, sarea, seminţele de vanilie şi coaja rasă de lămâie herunterladen. Se selectează programul de frământare şi dospire, cam 1 oră şi jumătate.

Se scoate aluatul pe masa înfăinată, se întinde sub formă dreptunghiulară şi cam de 1 cm grosime scratch spiele zumen. Se unge cu untul sau margarina frecată cu zahărul şi praful de scorţişoară din care se mai păstrează un pic pentru uns colacul la final. Aluatul se rulează, apoi se taie pe jumătate pe lungime, dar nu până la capăt… se mai lasă netăiat cam 5 cm windows version kostenlos downloaden. Se împletesc cele două bucăţi cu taietura in afară.  Se formează un colac care se unge cu crema rămasă. Se pune în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute xls file open free download. Înainte cu 10 minute de a-l scoate din cuptor se mai presară cu căteva cristale de zahăr.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (15 voturi, media: 4,80)
Se încarcă...

herunterladen scratch spiele zumen windows version kostenlos downloaden xls file open free download

Reţete similare

5 comentarii

  1. Teo a zis:

    Madi te pupam. Yamiii….Super bun!!!
    Love you, Ioana, Anca, Andreea, Monica, Andreea, Sandu, Cornel, Razvan… 🙂

    Take care!!!

    11 februarie 2012 , 20:59

  2. Madi a zis:

    Dragii mei…mă bucur mult că v-a placut. Am avut emoţii ca e prima dată când fac reţeta asta. Si eu vă pup şi vă îmbrăţişez cu drag!

    11 februarie 2012 , 21:13

  3. Cristina a zis:

    Arata de nota 10!

    11 februarie 2012 , 21:56

  4. Madi a zis:

    Cristina….îţi mulţumesc frumos pentru apreciere!

    11 februarie 2012 , 22:10

  5. Gabriela Gitoi a zis:

    vai Madi, arata bestial colacelul asta! poate fac si eu de Paste!

    13 aprilie 2013 , 19:57

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...