Clătite cu carne

Clătite cu carne

Mie îmi plac mult clătitele. Cu umpluturi dulci sau sărate… le ador. Am pregătit unele cu carne… delicioase. Vă invit să le pregătiţi şi să îmi spuneţi cum au fost…

Ingrediente

Clătite:

  • 1 ou mare
  • apă foarte rece sau minerală
  • făină
  • ulei
  • un praf de sare

Umplutura:

  • 500 g carne tocată amestec
  • 200 g pate de ficat
  • 1 ceapă
  • mărar proaspăt
  • sare
  • piper
  • ulei

Crusta:

  • 2 ouă
  • 150 g smântână
  • 1  linguriţă pastă de tomate

Servire :

  • smântână

Mod de preparare

Se prepară întâi clătitele: într-un vas se bate bine oul cu praful de sare, apoi se adaugă făină şi apă rece sau minerală  pâna obtinem clasicul aluat potrivit de gros. Se adaugă uleiul, apoi se lasă la odihnit jumătate de oră, după care se pot prepara clatitele.

Umplutura: ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă, lăsându-se pe foc până apa scade şi cărniţa e complet fiartă. Se lasă la răcit şi se amestecă cu pateul de ficat, mărarul tocat, piper şi sare dacă mai e nevoie.

Se repartizează umplutura pe clătite care se împachetează ca nişte plicuri. Se pun unele lânga altele într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu făină. Deasupra se toarnă amestecul de ouă bătute cu smântână şi pastă de tomate, se presară mărar tocat, apoi se dă vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute.

Clătitele se servesc calde cu smântâna deasupra.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (5 voturi, media: 4,40)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...