Clătite cu carne
Mie îmi plac mult clătitele. Cu umpluturi dulci sau sărate… le ador. Am pregătit unele cu carne… delicioase. Vă invit să le pregătiţi şi să îmi spuneţi cum au fost…
Ingrediente
Clătite:
- 1 ou mare
- apă foarte rece sau minerală
- făină
- ulei
- un praf de sare
Umplutura:
- 500 g carne tocată amestec
- 200 g pate de ficat
- 1 ceapă
- mărar proaspăt
- sare
- piper
- ulei
Crusta:
- 2 ouă
- 150 g smântână
- 1 linguriţă pastă de tomate
Servire :
- smântână
Mod de preparare
Se prepară întâi clătitele: într-un vas se bate bine oul cu praful de sare, apoi se adaugă făină şi apă rece sau minerală pâna obtinem clasicul aluat potrivit de gros freitag der 13 herunterladen. Se adaugă uleiul, apoi se lasă la odihnit jumătate de oră, după care se pot prepara clatitele.
Umplutura: ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi puţină apă, lăsându-se pe foc până apa scade şi cărniţa e complet fiartă musik kostenlos online herunterladen. Se lasă la răcit şi se amestecă cu pateul de ficat, mărarul tocat, piper şi sare dacă mai e nevoie.
Se repartizează umplutura pe clătite care se împachetează ca nişte plicuri raleway downloaden. Se pun unele lânga altele într-un vas termorezistent uns cu ulei şi tapetat cu făină. Deasupra se toarnă amestecul de ouă bătute cu smântână şi pastă de tomate, se presară mărar tocat, apoi se dă vasul în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute zoom.de.
Clătitele se servesc calde cu smântâna deasupra.
Poftă bună!