Curcan cu ceapă şi sos cu piure
În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui. Am înlocuit-o cu carnea de curcan. Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul… asta dacă alegi pieptul sau pulpele. Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele… un fel de gulaş… daca pot să îi spun aşa. Se pregateşte foarte repede, pentru că e fragedă şi e şi foarte gustoasă. Încercaţi şi voi.
Ingrediente
- 500 g carne de curcan
- 1 ceapă
- câţiva căţei de usturoi
- passata de roşii
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare
Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în puţin ulei. Se rumeneşte frumos, apoi se adaugă bucăţelele de carne presărate cu sare şi piper apps kostenlos herunterladen. Se pune apă caldă cât să o acopere şi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când aproape a scăzut se mai adaugă puţină apă şi passata de roşii cashpoint app herunterladen. Se toacă usturoiul şi se pune şi el. Se lasă vasul pe foc până s-a concentrat sosul.
Se serveşte cu piure de cartofi sau altă garnitură la alegere herunterladen.
Poftă bună!