Budincă de paste cu carne de pui

Budincă de paste cu carne de pui

Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.

Ingrediente

  • 400 g paste
  • 1 piept mare de pui
  • 1 ceapă
  • 1 borcan cu ciupercuţe întregi
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • ulei
  • 200 g caşcaval
  • 4 ouă

Mod de preparare

Pieptul de pui se pune la fiert. Se spumează şi când e gata se curăţă cărniţa de pe oase şi se taie mărunt.

Între timp fierbem pastele… orice formă dorim… conform indicaţiilor de pe ambalaj. Le scurgem de apă, dar păstrăm o parte din ea pentru că ne va folosi la sos.

Ceapa o tocăm mărunt şi o călim în ulei, apoi adăugăm cărniţa fiartă şi ciupercile tăiate feliuţe. Se desface pasta de tomate în apa de la paste, apoi se adaugă peste carne şi ciuperci. Lăsăm să fiarbă împreună câteva minute, după care potrivim gustul cu sare şi piper.

Punem amestecul de carne cu sos peste paste, adăugăm 100 g caşcaval ras fin şi ouăle bătute. Amestecăm bine totul şi turnăm compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt sau unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Coacem la foc potrivit 20-25 de minute, iar spre sfârşit adăugăm şi restul de caşcaval ras.

E bună şi caldă şi rece alături de murături.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (8 voturi, media: 4,13)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...