Sarmale

Sarmale

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac… să le guste. Promit că fac şi mămăligă!

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată amestec vită + porc (sau altă combinație, după preferinţă)
  • 2 kg varză acră cu foi subţirele
  • 1 căniţă de orez
  • 1 ceapă mare
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • suc de roşii
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare , piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit .

Varza se desface în foi cărora li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi eventual se spală dacă sunt prea sărate sau prea acre. Se împăturesc sărmăluţe care se pun în cratiță pe un pat de varză tăiată fideluţă. Când sunt toate terminate, se presară deasupra cimbru şi mărar, apoi se mai pune un strat de varză tocată, se acoperă cu apă şi se pun la cuptorul încins, la foc mic să se fiarbă. Se mai pune apă din când în când, dacă e nevoie.

Când sunt gata, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute.

Sunt mult mai bune a doua zi servite cu mămăligă şi ardei iute.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...