Slow Cooker Crock Pot Digital 4,7 L

Mod de preparare

Am fost provocată de  Bucătăraş.ro, site-ul meu de suflet, să testez slow cooker-ul Crock Pot digital 4,7 l. Am fost încântată şi am acceptat. Slow cooker-ul gateşte, aşa cum îi spune şi numele, în cel mai simplu mod ,gustos şi sănătos. Ingredientele sunt preparate la temperaturi scăzute, ceea ce înseamnă că îşi păstrează foarte bine gustul şi textura. Încă un avantaj al vasului minune ar fi că găteşte şi fără supraveghere, iar funcţia de ,,păstrare la cald este de mare ajutor atunci când ajungi acasă obosit după o zi aglomerată şi vrei să mănânci ceva proaspăt preparat. Cele cinci reţete pregătite m-au încântat atât prin gust, cât şi prin faptul că timpul alocat lor s-a micşorat considerabil, astfel că aparatul minune a făcut toată treaba! Mă rog…..aproape toată!  🙂 Aşa că daca încă nu deţineţi un slow cooker, e timpul să vă completaţi colecţia de aparate de bucătărie cu un Crock Pot Digital 4,7 l! Spor la gătit!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Comentează

Sarmale

Sarmale

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac… să le guste. Promit că fac şi mămăligă!

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată amestec vită + porc (sau altă combinație, după preferinţă)
  • 2 kg varză acră cu foi subţirele
  • 1 căniţă de orez
  • 1 ceapă mare
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • suc de roşii
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunţel şi se pune peste carne. Se mai adaugă sare , piper, cimbru şi mărar şi orezul spălat şi bine scurs. Se omogenizează bine compoziţia şi se lasă la odihnit .

Varza se desface în foi cărora li se taie cotoarele. Se taie la mărimea potrivită şi eventual se spală dacă sunt prea sărate sau prea acre. Se împăturesc sărmăluţe care se pun în cratiță pe un pat de varză tăiată fideluţă. Când sunt toate terminate, se presară deasupra cimbru şi mărar, apoi se mai pune un strat de varză tocată, se acoperă cu apă şi se pun la cuptorul încins, la foc mic să se fiarbă. Se mai pune apă din când în când, dacă e nevoie.

Când sunt gata, se adaugă sucul de roşii şi se mai lasă la cuptor cam 30 de minute.

Sunt mult mai bune a doua zi servite cu mămăligă şi ardei iute.

Poftă bună!

1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Comentează