Sărmăluţe în dovleac

Sărmăluţe în dovleac

Mie îmi plac sărmăluţele la nebunie. Cu carne sau de post, aş mânca oricâte şi în orice anotimp. Vă invit să încercaţi să le pregătiţi şi în dovleac.

Ingrediente

  • 1 kg carne tocată de porc
  • 1 kg varză murată bună de foi
  • 2 cepe mari
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • sare
  • piper
  • pastă de tomate
  • orez
  • 1 dovleac plăcintar

Mod de preparare

Se prepară compoziţia pentru sărmăluţe: se amestecă foarte bine carnea cu ceapa tocată mărunt, cu orezul spălat şi scurs, cu cimbru şi mărar uscat, sare şi piper. Se omogenizează foarte bine amestecul şi se lasă la odihnit până se pregătesc foile de varză.

Se aleg foi care se taie la mărimea dorită şi se trec printr-un jet de apă rece. Se scurg bine, apoi se împăturesc sarmalele.

Se pun într-un vas pentru cuptor cu apă, cimbru şi mărar, apoi se dă vasul la cuptor. Când sunt fierte pe jumătate se adaugă pasta de tomate. Se lasă să scada bine şi să se fiarbă complet.

Dovleacului i se taie capacul şi se scobeşte de miez şi seminţe. Se umple cu sarmaluţele gata preparate şi se dă la cuptor pus pe o folie de aluminiu direct pe plită. Se lasă la foc potrivit până se coace. Se aduce la masă pus pe un platou şi cu ardei iute.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Comentează