Musaca de Dorna la Crock Pot

A doua reţetă este adaptată modului de preparare la slow cooker-ul Crock Pot şi preluată din cartea ,,Bucate, vinuri şi obiceiuri româneşti,, a lui Radu Anton Roman.

Ingrediente

1 kg cartofi
6 ouă
750 g carne tocată
1 morcov
1 ceapă
200 g smântână
100 g caşcaval
sare
piper
cimbru
1 lingură pastă de tomate
1 legătură de mărar
ulei

Mod de preparare

Cartofii se pun la fiert în coajă.

Se prepară între timp umplutura: se toacă ceapa mărunt şi morcovul se rade pe răzătoarea măruntă. Se pun la călit în puţin ulei, apoi se adaugă carnea şi 1 ceaşcă de apă. Când carnea e aproape făcută se dă deoparte şi se adaugă două ouă ,sare, piper, cimbru, pastă de tomate şi o parte din mărarul tocat.

Când cartofii sunt gata, se curăţă de coajă şi doi-trei dintre ei se taie cubuleţe, iar restul felii.

Celelalte patru ouă se bat ca pentru omletă cu smântâna şi caşcavalul.

În vasul aparatului Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l cu ulei şi tapetat cu hârtie de copt se pun straturi alternative de felii de cartofi peste care se toarnă din amestecul de ouă, apoi carne, cartofi cu ouă, carne, iar ultimul strat să fie de cubuleţe de cartofi peste care se toarnă iar amestec de ouă, caşcaval ras şi mărar.

Coacem 3 ore in aparatul Crock Pot pe modul high, verificând din când în când preparatul.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...