Pui cu dovlecei „en papillote”

,,En papillote,, înseamnă gătit în hârtie de copt. Eu am ales varianta de pui cu dovlecei, dar sunt o mulţime de combinaţii pe care le puteţi face.

Ingrediente

1 piept de pui fără os
1 dovlecel mare
2 căţei de usturoi
mărar proaspăt
sare
piper negru măcinat
piper roşu boabe
boia dulce afumată
condimente pentru pui
ulei

Mod de preparare

Se taie pieptul în doi lobi.

Se ung cu unt şi se presară cu condimente.

Dovlecelul se spală, se şterge şi se taie felii.

Se pudrează cu sare şi piper.

Carnea se frige în tigaia grill câte 5 minute pe fiecare parte.

Se taie două foi mai mari de hârtie de copt. Fiecare se unge cu puţin ulei, se aşază felii de dovlecei condimentate,usturoi, câte o bucată de pui fript,usturoi tocat şi piper boabe.

Se strânge bine hârtia la capete, ca să se formeze un pacheţel care să ţină în interior aburul, şi se pun într-o tavă.

Se dau la cuptor la 200 grade cu ventilaţie pentru 20-25 de minute.

Se desfac cu grijă şi se servesc direct de pe hârtie.

Se presară cu mărar proaspăt şi extra-condimente dacă mai e nevoie.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...