Tartă cu spanac şi brânză

Tartă cu spanac şi brânză

Mie îmi place foarte mult spanacul. Şi pentru că pe piaţă a apărut deja, m-am gândit să fac o tartă simplă şi foarte gustoasă. Se face uşor. În compoziţie mai merge adăugat şi un pic de kaizer prăjit… aşa cum am mâncat de la colega mea… dar pentru că noi mâncăm rar mezeluri… am preferat să fac fără.

Ingrediente

  • 700 g spanac proaspăt
  • 200 g brânză de oaie rasă
  • 5 ouă
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 1 legătură de mărar
  • 150 g caşcaval ras
  • roşii cherry
  • piper

Mod de preparare

Spanacul se curăţă şi se spală bine. Se opăreşte pentru câteva minute în apă cu sare, se scoate, se răceşte apoi se scurge bine.

Ceapa se toacă mărunt, la fel şi mărarul.

Spanacul bine scurs se toacă mărunt, se amestecă cu ceapa şi mărarul, cu ouăle bătute ca pentru omletă, 100 g caşcaval ras, piper şi brânză rasă. Compoziţia se toarnă în tava de tartă cu diametrul de 27 cm unsă cu ulei şi tapetată cu făină. Se presară deasupra restul de cascaval şi se pun căteva roşioare cherry. Se coace tarta cam 25 de minute.

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Mare Maria a zis:

    Este deosebit de gustoasa tarta cu spanac!Imi place cum ai preparat spanacul:)!!!!!

    7 martie 2012 , 21:45

  2. Madi a zis:

    Maria…mă bucur că îţi place. A ieşit foarte bună.Şi se face şi uşor.

    7 martie 2012 , 21:52

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...