Spaghetti cu sos şi chifteluţe

Sau meatballs spaghetti. E un preparat uşor de facut şi foarte gustos.

Ingrediente

Pentru chifteluţe:
500 g carne tocată
câte 1 legătură ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
1 felie mai groasă de pâine înmuiată în lapte şi scursă bine
sare
piper
cimbru uscat
mărar proaspăt
Pentru sos:
câte 1 legătură de ceapă şi usturoi verde (doar partea albă)
ulei
sos de roşii (passata)
cimbru uscat
1 foaie de dafin
vin roşu
sare
piper
200 g spaghetti

Mod de preparare

Se amestecă bine carnea tocată ( amestec sau de care preferaţi) cu verdeaţa tocată mărunt, cu pâinea, cimbru, sare şi piper după gust. Se formează biluţe cu mâna unsă cu un pic de ulei. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se dau la cuptor la 180 grade pentru 25-30 de minte (le verificăm din când în când să fie frumos rumenite). Se scot la răcit.

Pastele se fierb conform indicaţiilor de pe ambalaj.

Pentru sos călim în 3 linguri de ulei ceapa şi usturoiul tocate mărunt. Punem vinul (tot vreo 3 linguri), apoi sosul de roşii ( vreo 400 ml), cimbru,foia de dafin, sare şi piper şi lăsăm la foc iute cam 5 minte, după care putem pune chifteluțele (nu pe toate dacă vreți să serviţi şi ,,uscate,, 🙂  ). Se mai lasă la foc mic preţ de vreo două clocote.

Se toarnă sosul peste spaghettele fierte şi se amestecă bine.

Se servesc porţii mari 🙂 presărate cu parmezan.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...