Mini-plăcintă cu ton şi caşcaval

Aperitiv rapid şi foarte gustos. Formele mici detaşabile de 9 cm diametru le-am găsit la Jumbo.

Ingrediente

1 formă de 9 cm diametru:

1 conservă de ton mărunţit
1 foaie de aluat de foitaj pufos de 12-13 cm diametru
1 fâşie de aluat pentru decor
2 fire de ceapă verde
50 g caşcaval
2 roşioare cherry
1 linguriţă de parmezan ras
1 gălbenuş mic de ou+1 linguriţă de lapte

Mod de preparare

Se tapetează forma  detaşabilă cu hârtie de copt.

Conserva de ton se scurge de ulei sau sucul propriu şi se amestecă cu ceapa verde  tocată mărunt şi caşcavalul ras.

În formă se pune foaia de aluat, inclusiv pe pereţi, apoi se adaugă tonul, se pun feliuţe de roşii şi se decorează cu fâşia de aluat după imaginaţie.

Se ung marginile cu gălbenuşul frecat cu lapte, apoi se presară parmezanul şi se pune la copt pentru cca.25 de minute la 200 grade cu încălzire sus/jos şi ventilaţie.

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...