Ciorbă de fasole în pâine

Ciorbă de fasole în pâine

Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.

Ingrediente

  • 500 g fasole uscată
  • 500 g scăriţă afumată
  • 1 ceapă mare
  • 3 morcovi
  • 1 ţelină
  • 1 păstârnac
  • 1  ardei gras
  • pastă de tomate
  • sare
  • piper
  • puţină zeamă de lămâie
  • leuştean
  • ulei

Mod de preparare

Se pune fasolea la fiert. Când e pe jumătate fiartă se adaugă scăriţa porţionată.

Legumele se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei, apoi se adaugă la fasole. Se lasă să fiarbă împreună.

Când sunt toate aproape fierte se adaugă pasta de tomate, zeama de lămâie, se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se mai lasă să dea împreună câteva clocote, apoi se stinge focul şi se adaugă leuşteanul tocat.

Se serveşte ciorbiţa în chifle mai mari de preferat vechi de o zi.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (4 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Cristina a zis:

    ce ciorbita,nu mai imi vine sa plec;)

    10 octombrie 2012 , 19:11

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...