Ciorbă deasă de dovlecei cu cârnaţi afumaţi

M-am inspirat pentru această reţetă din revista ,,Bucătăria pentru toti,,.

Ingrediente

  • 1 dovlecel mediu
  • 2 carnaţi afumaţi (mai groşi)
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • sare
  • piper
  • ulei
  • mărar
  • smântână
  • oţet

Mod de preparare

Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.

Între timp se spală dovlecelul şi se rade pe răzătoarea cu ochiuri mari.Se adaugă în oală şi se lasă să fiarbă totul cam 10-15 minute, după care se adaugă 1 cârnat tocat fâşiuţe şi prăjit, sare ,piper şi oţet după gust. Se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se stinge focul şi se adaugă mărar tocat şi smântână.

Poftă bună!

 





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 5,00)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...