Borş cu perişoare de pui

Borş cu perişoare de pui

Am mâncat mai mult supe în ultima vreme… şi evident că mi s-a făcut poftă de o ciorbiţă acră… delicioasă. Şi care putea fi cea mai bună alegere, decât cea de perişoare.

Ingrediente

    • 500 g carne tocată de pui
    • 2 linguri cu orez
    • 1/2 ţelină
    • 1 morcov
    • 1 păstârnac
    • 1 ceapă
    • 2 cartofi
    • 2 roşii decojite
    • 1 l borş
    • 1 legătură de leuşean
    • sare
    • piper
    • ulei
    • 1 ou pentru zdrenţe
    • smântână pentru servit

Mod de preparare

Rădăcinoasele se curăţă, se spală şi se rad pe răzătoarea cu ochiuri mari. Ceapa se toacă mărunt. Se pun împreună la călit în puţin ulei. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă la foc mic.

Carnea se condimentează cu sare şi piper, se adaugă orezul spălat şi scurs şi se amestecă bine. Se formează perişoare care se pun la fiert peste legume. Se mai adaugă apă.

Când perişoarele sunt aproape fierte, se adaugă cubuleţe de cartofi şi de roşii. Se pun borşul dat în clocot, sare şi piper. Se fierb bine toate şi spre sfârşit se bate oul bine şi se toarnă  în ciorbă, amestecând cu o furculiţă ca să se formeze zdrenţe. Se mai lasă să dea un clocot, apoi se stinge focul şi se adaugă verdeaţa tocată mărunt.

Ciorbiţa se serveşte cu ardei iute, ceapă sau smântâna.

Poftă  bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (Momentan nu există voturi pentru aceasta reţetă)
Se încarcă...

Reţete similare

2 comentarii

  1. Stan Marioara a zis:

    Aceasta reteta consider ca este cea mai reusita din cate am cautat. O pregatesc cu toata convingerea ca va fi pe gustul tuturor. Va multumesc

    11 noiembrie 2011 , 18:00

  2. Madi a zis:

    Ma bucur ca va place reteta mea. Astept sa imi spuneti daca a fost pe placul familiei dumneavoastra.

    11 noiembrie 2011 , 19:17

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...