Timp preparare: 1 - 3 ore

3 aprilie 2011

Tort Cafe-Cioco-Rom

Pentru un blat de cacao: se bat 2 ouă cu un praf de sare până îşi dublează volumul, apoi se adaugă 75g zahăr şi se mixează în continuare până se obţine o cremă. Se adaugă 25ml ulei, 25g cacao, 1 linguriţă de nes, 1 esenţă şi 2 linguri cu faină cernută cu jumătate de pliculeţ […]

7 martie 2011

Tort 8 Martie

Blat: Într-un vas se pun nucile măcinate, zahărul, cacaoa, esenţa şi apa. Se pune amestecul la foc mic şi se lasă să dea câteva clocote ca la mămăliguţă. Se dă la răcit. În amestecul răcit se adaugă pe rând gălbenuşurile amestecând bine după fiecare, apoi albuşurile bătute spuma tare, dar lăsând să se mai vadă [...]

27 februarie 2011

Pâine cu tărâţe şi seminţe

Într-un vas se pun la încălzit laptele, apa şi untul. Atenţie să nu fiarbă! În amestecul cald se dizolvă drojdia şi se pune totul în cuva maşinii de pâine. Se adaugă apoi faina cernută, sarea, tărâţele şi miezul de floarea soarelui. Se selectează programul de frământare şi dospire. Când e gata se scoate pe masa [...]

Pagina 9 din 9« Prima...56789

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...