Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

Porc nu mâncam des, dar când o facem prefer sa ne delectăm cu o bucată de ceafă pregătită la cuptor sau la grătar. De data asta am ales să o gătesc la cuptor acompaniată de niste cartofiori presăraţi cu usturoi.

Ingrediente

  • 2 bucăţi de ceafă de porc
  • 2 cartofi mari
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • cimbru uscat
  • mărar uscat
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Ceafa se spală, se şterge, se unge cu ulei şi se presară cu condimente. Se pune într-o tigaiţă şi se dă la cuptor. Se prăjeşte pe ambele părţi apoi se adaugă o ceşcuţă cu apă. Se lasă la foc măricel până e gata.

Cartofii se curăţă, se spală şi se taie cuburi. Se pun la fiert în apă cu sare şi se fierb pe jumătate. Se pun apoi într-o tăviţă cu ulei, se presară cu sare, piper şi mărar uscat şi se dau la cuptor. Se amestecă din când în când să nu se prindă.

Ceafa se serveşte cu cartofii presăraţi cu usturoi si cubuleţe de roşii.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (1 voturi, media: 1,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. olimpiu a zis:

    ceafa de porc foarte buna daca la sfirsit ii mai adaugi putin de vin este fffffffffffffffffffffffffffbuna.

    13 octombrie 2012 , 20:33

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...