Varză călită cu costiţă afumată

Varză călită cu costiţă afumată

Varza dulce nu pot spune că îmi place la nebunie. Dar pregătită când şi când alături de o bucăţică de costiţă afumată… e delicioasă. Şi mai ales servită cu mămăliguţă.

Ingrediente

  • 2 verze potrivite
  • 500 g costiţă afumată
  • 2 cepe mari
  • 2 roşii
  • 3 linguri cu pastă de tomate
  • sare
  • piper boabe
  • 2 frunzuliţe de dafin
  • ulei

Mod de preparare

Cepele se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins într-un vas care va merge la cuptor.

Costiţa se porţionează şi se adaugă peste ceapă. Se călesc împreună căteva minute, apoi vasul se dă deoparte.

Varza se toacă fin şi se adaugă peste costiţa şi ceapă. Se pune şi o cană cu apă caldă şi se mai completează în timpul fierberii, dar varza sigur o să lase suc şi poate nu mai este nevoie.

Se dă vasul la cuptor direct pe plita la foc mic. Când varza e aproape gata se adaugă roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, frunzele de dafin, sare şi boabele de piper. Se mai lasă să scadă.

Se serveşte caldă, cu mămăliguţă şi ardei iute.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (19 voturi, media: 4,05)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...