Supă de roşii cu tăiţei de casă

Supă de roşii cu tăiţei de casă

Ingrediente

  • 1,5 kg roşii
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 pastârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 legătură de mărar
  • ulei
  • sare
  • piper

Pentru tăiţei:

  • 1 ou
  • făină cât cuprinde
  • sare

Mod de preparare

Se prepară întâi aluatul pentru tăiţei pentru că trebuie să stea puţin să se usuce: se bate bine oul cu sare şi apoi se adaugă făină până obţinem o bilă de aluat nelipicios. Se întinde în foaie subţire pe masa înfăinată, apoi se taie la lăţimea dorită şi se fac fâşiuţe subtiri. Se lasă la uscat.

Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în ulei. Se adaugă şi morcovii, păstârnacul şi ţelina rase pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se mai călesc câteva minute împreună, apoi se adaugă apă. Se lasă legumele să fiarbă.

Roşiile se spală şi se pun pentru 1 minut în apă clocotită, ca să se poată curăţa mai uşor de piele. Se dau apoi la robot ca să obţinem un sos gros… sau un suc… Se toarnă peste legume. Se adaugă acum şi tăiţeii în supă. Se lasă să fiarbă cam 15-20 de minute, apoi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se dă vasul de pe foc şi se pune mărarul tocat.

E bună şi caldă şi rece.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (2 voturi, media: 4,00)
Se încarcă...

Reţete similare

1 comentariu

  1. Cristina a zis:

    Delicioasa!

    28 august 2011 , 22:10

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...