Timp preparare: 1 - 3 ore

Varză călită

11 martie 2012

Varză călită

Recunosc că nu prea îmi place varza dulce. O prefer pe cea acră. Dar câteodată mi se face o poftă nebună de varză dulce la cuptor. Aşa simplă, fără carne. Şi pentru că e şi post... cu atât mai mult a fost binevenită astăzi la prânz.

Budincă de paste cu carne de pui

4 martie 2012

Budincă de paste cu carne de pui

Nu mâncăm des paste. O budincă nu mai făcusem cam demult, aşa că în acest week-end felul doi a fost acesta. Acompaniat de castraveciori acri.

Choux a la creme

19 februarie 2012

Choux a la creme

Nu mai făcusem demult gogoşelele astea gustoase. Aşa ca azi le-a venit rândul. Nu sunt greu de făcut şi se pot umple sau glazura după preferinţe.

Pâine de casă

12 februarie 2012

Pâine de casă

De azi m-am hotarat să nu mai cumpăr deloc pâine din magazin. Vreau să o pregătesc eu. Am mai avut ceva încercări, dar recunosc că îmi era mai uşor sa cumpăr pâine feliata. Azi am încercat o reţeta de-a lui Ruxy de pe Bucătăraş.ro căreia îi mulţumesc. A ieşit o pâinică atât de bună şi de pufoasă...Categoric asta [...]

Kringel estonian

11 februarie 2012

Kringel estonian

E un colăcel foarte aspectuos cu aromă de scorţişoară. Am văzut mai multe reţete, dar cea după care eu l-am pregătit... in mare.... a fost cea a lui Alice Ciobanu căreia îi mulţumesc. De gustat nu am gustat din el pentru că l-am făcut cadou. Aştept acum... nota.

Merengue cu frişcă, fructe & love

8 februarie 2012

Merengue cu frişcă, fructe & love

M-am cam ferit până acum să fac bezele. Poate pentru că prima încercare a fost un eşec. Dar iată că o reţetă din revista GoodFood m-a convins şi am încercat din nou. A fost un succes, iar gustul divin. Bucuraţi-vă și voi!

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

29 ianuarie 2012

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!

Ciorbă de burtă

14 ianuarie 2012

Ciorbă de burtă

Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet, usturoi şi ardei iute!

Sărăţele

31 decembrie 2011

Sărăţele

Bune de ronţăit oricând...

Plăcintă cu brânză

4 decembrie 2011

Plăcintă cu brânză

Demult nu mai făcusem ceva bun cu brânzică şi m-am gândit că o plăcintă aromată cu coajă de lămâie şi stafide ar fi cea mai potrivită. Nu e nici costisitoare şi se face şi repede.

Ciorbă de fasole în pâine

2 decembrie 2011

Ciorbă de fasole în pâine

Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.

Piftie de pui

27 noiembrie 2011

Piftie de pui

Se pune carnea la fiert în apă rece împreună cu ceapa şi morcovul întregi. Când e gata fiartă cărniţa se dă la răcit. Legumele se dau deoparte herunterladen. Gelatina se hidratează în 200 ml apă rece pentru 10 minute. Se pune la foc mic până se dizolvă, dar nu are voie să fiarbă. Se adaugă în […]

Varză a la Cluj

24 noiembrie 2011

Varză a la Cluj

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe... preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post să guste.

Amandine

20 noiembrie 2011

Amandine

Sunt prăjiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper să le placă musafirilor mei.

Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară

13 noiembrie 2011

Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară

Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o gaby_d de pe Bucătăraş la prăjitura "Browniess Cappucino" şi pe care am facut-o şi eu... teoretic pentru aceeaşi prăjitură... deşi a ieşit cu totul altceva ("Mini Roof")... m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit [...]

Pagina 7 din 9« Prima...56789

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...