Friptură de curcan cu vin şi usturoi

Ingrediente

  • 2 jumătăţi superioare de curcan
  • 1 cană cu vin roşu
  • câţiva căţei de usturoi
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • ulei

Mod de preparare

Carnea se spală, se şterge, se unge cu puţin ulei şi se condimentează cu sare, piper şi boia.

Într-o tavă de cuptor se pun câteva linguri cu ulei, se pune carnea împănată cu feliuţe de usturoi, se adaugă o cană cu apă şi se dă la cuptor la foc potrivit. Când scade apa se adaugă o cană cu vin roşu şi se pune din nou la cuptor. Se lasă să se pătrundă şi să se rumenească frumos.

Se serveşte cu garnitură şi salată la alegere.

Poftă bună!





1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele (3 voturi, media: 4,33)
Se încarcă...

Reţete similare

Comentează

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...