4 februarie 2012
În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui. Am înlocuit-o cu carnea de curcan. Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul... asta dacă alegi pieptul sau pulpele. Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele... un fel de gulaş... daca pot să îi spun aşa. Se [...]
29 ianuarie 2012
Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!
15 ianuarie 2012
Mi-era poftă de ceva bun cu vişine... şi pentru că aveam la congelator... m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!
14 ianuarie 2012
Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet, usturoi şi ardei iute!
13 ianuarie 2012
Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac... să le guste. Promit că fac şi mămăligă!
31 decembrie 2011
Bune de ronţăit oricând...
31 decembrie 2011
Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci... de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii.... adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să [...]
24 decembrie 2011
De obicei nu prea fac cozonaci. Dar sărbătorile nu pot trece fară ca măcar o dată aroma fără de pereche a cozonacului proaspăt scos din cuptor să inunde casa caldă în care străluceşte un brăduţ împodobit în aşteptarea lui Moş Crăciun.
4 decembrie 2011
Am făcut mai demult reţeta aceasta şi azi am vrut să o pregătesc iar. E uşor de făcut şi arată bine la o masă de sărbători.
3 decembrie 2011
Se desface pasta de tomate în puţină apă şi se amestecă cu condimentele pentru pizza şi cu puţină sare. 4 felii de pâine se taie cuburi şi se dau rapid prin sosul de roşii in the Christmas bakery for free. Se aşează pe fundul castronului termorezistent uns cu puţin ulei şi tapetat cu făină. Deasupra […]
2 decembrie 2011
Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.
30 noiembrie 2011
După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.
27 noiembrie 2011
E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit să o pregătesc şi eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeţi...
24 noiembrie 2011
Iniţial am vrut să fac sărmăluţe... preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post să guste.
22 noiembrie 2011
Mie îmi plac sărmăluţele la nebunie. Cu carne sau de post, aş mânca oricâte şi în orice anotimp. Vă invit să încercaţi să le pregătiţi şi în dovleac.