Buget: Mediu

Sarmale

13 ianuarie 2012

Sarmale

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac... să le guste. Promit că fac şi mămăligă!

Sărăţele

31 decembrie 2011

Sărăţele

Bune de ronţăit oricând...

Ruladă Krem a la Krem

31 decembrie 2011

Ruladă Krem a la Krem

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci... de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii.... adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să [...]

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

24 decembrie 2011

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

De obicei nu prea fac cozonaci. Dar sărbătorile nu pot trece fară ca măcar o dată aroma fără de pereche a cozonacului proaspăt scos din cuptor să inunde casa caldă în care străluceşte un brăduţ împodobit în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Rulou de pui

4 decembrie 2011

Rulou de pui

Am făcut mai demult reţeta aceasta şi azi am vrut să o pregătesc iar. E uşor de făcut şi arată bine la o masă de sărbători.

Pizza “Altfel”

3 decembrie 2011

Pizza „Altfel”

Se desface pasta de tomate în puţină apă şi se amestecă cu condimentele pentru pizza şi cu puţină sare. 4 felii de pâine se taie cuburi şi se dau rapid prin sosul de roşii. Se aşează pe fundul castronului termorezistent uns cu puţin ulei şi tapetat cu făină. Deasupra se toarnă două ouă bătute foarte […]

Ciorbă de fasole în pâine

2 decembrie 2011

Ciorbă de fasole în pâine

Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

30 noiembrie 2011

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

Felie de lapte

27 noiembrie 2011

Felie de lapte

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit să o pregătesc şi eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeţi...

Varză a la Cluj

24 noiembrie 2011

Varză a la Cluj

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe... preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post să guste.

Sărmăluţe în dovleac

22 noiembrie 2011

Sărmăluţe în dovleac

Mie îmi plac sărmăluţele la nebunie. Cu carne sau de post, aş mânca oricâte şi în orice anotimp. Vă invit să încercaţi să le pregătiţi şi în dovleac.

Amandine

20 noiembrie 2011

Amandine

Sunt prăjiturile mele preferate de la cofetărie. E a doua oară când le pregătesc. Sper să le placă musafirilor mei.

Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc si arpagic

16 noiembrie 2011

Mâncare de castraveţi acri cu carne de porc şi arpagic

Propun o mâncărică delicioasă celor ce nu ţin post.

Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară

13 noiembrie 2011

Prăjitură cu mere caramelizate şi cremă fină cu scorţişoară

Pentru că mi-a plăcut foarte mult crema pe care a pregătit-o gaby_d de pe Bucătăraş la prăjitura "Browniess Cappucino" şi pe care am facut-o şi eu... teoretic pentru aceeaşi prăjitură... deşi a ieşit cu totul altceva ("Mini Roof")... m-am gândit că e foarte potrivită în combinaţie cu nişte mere caramelizate. A ieşit [...]

Prăjitură “Televizor”

6 noiembrie 2011

Prăjitură „Televizor”

Se prepară blaturile de cacao: Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă tare cu zahărul. Gălbenuşurile se amestecă cu margarina, se adaugă cacaoa, esenţa de rom, laptele, făina cernută cu praful de copt şi la urmă spuma de albuşuri. Se împarte compoziţia în două şi se coc blaturile în tava 25/35 cm tapetată cu [...]

Pagina 5 din 8« Prima...34567...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...