Buget: Mediu

Curcan cu ceapă şi sos cu piure

4 februarie 2012

Curcan cu ceapă şi sos cu piure

În ultima vreme nu prea am mai mâncat carne de pui. Am înlocuit-o cu carnea de curcan. Se pare ca e mai sănătoasă, cu mai puţin colesterol decat puiul... asta dacă alegi pieptul sau pulpele. Eu am ales pentru acest preparat simplu pulpă dezosată şi tăiată bucăţele... un fel de gulaş... daca pot să îi spun aşa. Se [...]

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

29 ianuarie 2012

Prăjitură cu mere şi fulgi de migdale

Merele nu sunt pe lista fructelor mele preferate. Însă în prăjituri mi se par divine.Gustul lor dulce-acrişor, aromat cu un praf de scorţişoară şi vanilie naturală e fără egal. Rezultatul a fost o delicioasă prăjitură acompaniată de frişcă şi fulgi crocanti de migdale prăjite. Enjoy!

Prăjitură “Pădurea Neagră”

15 ianuarie 2012

Prăjitură „Pădurea Neagră”

Mi-era poftă de ceva bun cu vişine... şi pentru că aveam la congelator... m-am pus pe treabă. Vă invit să serviţi desertul de astăzi!

Ciorbă de burtă

14 ianuarie 2012

Ciorbă de burtă

Nu mai făcusem cam demult ciorbă de burtă şi chiar mi-era poftă. Nu se face greu deloc mai ales că acum găsim burtă gata tăiată fideluţă şi prefiartă. Invit toţi amatorii la câte o porţie fierbinte cu smântână, oţet, usturoi şi ardei iute!

Sarmale

13 ianuarie 2012

Sarmale

Mă declar fan inrăit al sărmăluţelor. Pe viaţă. Nu am nevoie de o sărbătoare sau un eveniment special ca să le împăturesc cu răbdare şi aroma lor inconfundabilă şi delicioasă să-mi umple casa şi sufletul. Aşa că invit pe toţi cei cărora le plac... să le guste. Promit că fac şi mămăligă!

Sărăţele

31 decembrie 2011

Sărăţele

Bune de ronţăit oricând...

Ruladă Krem a la Krem

31 decembrie 2011

Ruladă Krem a la Krem

Prăjitura Krem a la Krem am făcut-o pentru prima dată acum mult timp. Şi de atunci... de nenumărate ori. E foarte uşor de făcut şi e bună rău. Pentru sărbători m-am inspirat de la Miha şi am dat altă formă prăjiturii.... adică ruladă. Mulţumesc Miha pentru idee. Vă invit să o pregătiţi sub orice formă doriţi, să [...]

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

24 decembrie 2011

Cozonac cu ciocolată, papaia şi merişoare confiate

De obicei nu prea fac cozonaci. Dar sărbătorile nu pot trece fară ca măcar o dată aroma fără de pereche a cozonacului proaspăt scos din cuptor să inunde casa caldă în care străluceşte un brăduţ împodobit în aşteptarea lui Moş Crăciun.

Rulou de pui

4 decembrie 2011

Rulou de pui

Am făcut mai demult reţeta aceasta şi azi am vrut să o pregătesc iar. E uşor de făcut şi arată bine la o masă de sărbători.

Pizza “Altfel”

3 decembrie 2011

Pizza „Altfel”

Se desface pasta de tomate în puţină apă şi se amestecă cu condimentele pentru pizza şi cu puţină sare. 4 felii de pâine se taie cuburi şi se dau rapid prin sosul de roşii in the Christmas bakery for free. Se aşează pe fundul castronului termorezistent uns cu puţin ulei şi tapetat cu făină. Deasupra […]

Ciorbă de fasole în pâine

2 decembrie 2011

Ciorbă de fasole în pâine

Demult vroiam să încerc şi eu reţeta asta. Ca prezentare mi se pare ca dă foarte bine. Ciorbiţa e foarte bună, mai ales că are şi niste scăriţă afumată, deci rezultatul e satisfăcător.

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

30 noiembrie 2011

Ciocolată de casă cu coajă de citrice şi caju

După o reţetă by Bucătar Maniac. Am adăugat eu coaja de citrice pentru o aromă de iarnă şi alune caju.

Felie de lapte

27 noiembrie 2011

Felie de lapte

E o prăjiturică adorată de fetiţa mea Viviana. M-am gândit să o pregătesc şi eu. M-am inspirat de ici de colo şi am mai adăugat câte ceva după gustul meu la cremă şi a ieşit ce vedeţi...

Varză a la Cluj

24 noiembrie 2011

Varză a la Cluj

Iniţial am vrut să fac sărmăluţe... preferatele mele, dar cum nu le-am putut înfăşura pentru că varza a fost mai tare, a ieşit o varză a la Cluj delicioasă. Invit pe cine nu ţine post să guste.

Sărmăluţe în dovleac

22 noiembrie 2011

Sărmăluţe în dovleac

Mie îmi plac sărmăluţele la nebunie. Cu carne sau de post, aş mânca oricâte şi în orice anotimp. Vă invit să încercaţi să le pregătiţi şi în dovleac.

Pagina 5 din 8« Prima...34567...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...