22 octombrie 2011
Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino şi am vrut să o pregătesc. Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt, blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez. E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă [...]
19 octombrie 2011
Ce poate fi mai gustos şi revigorant decât o porţie generoasă de supă caldă şi delicioasă de pui... atât de simplu de făcut.
16 octombrie 2011
Porc nu mâncam des, dar când o facem prefer sa ne delectăm cu o bucată de ceafă pregătită la cuptor sau la grătar. De data asta am ales să o gătesc la cuptor acompaniată de niste cartofiori presăraţi cu usturoi.
15 octombrie 2011
Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt... Delicios...
15 octombrie 2011
Îmi place la nebunie peştele... sub orice formă. La fel de mult îmi plac şi pastele. Le-am combinat cu măsline şi sos de roşii proaspete, cu un praf de busuioc şi o dâra de ulei de măsline. Delicios...
13 octombrie 2011
E o ciorbiţă usoară şi delicioasă care se poate servi şi caldă şi rece.
21 septembrie 2011
Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amestecă bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia şi gelatina hidratată în 150 ml apă rece şi apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut. Se împarte compoziţia în […]
18 septembrie 2011
Varza dulce nu pot spune că îmi place la nebunie. Dar pregătită când şi când alături de o bucăţică de costiţă afumată... e delicioasă. Şi mai ales servită cu mămăliguţă.
18 septembrie 2011
Răsfoind un numar mai vechi al revistei "Carticica practică - Reţete festive"... am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte şi a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, cremă fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.
16 septembrie 2011
Îmi plac aripioarele la cuptor. Îmi plac ciupercuţele. Le-am combinat într-un preparat simplu şi delicios.
11 septembrie 2011
Fileurile se spală, se şterg, se ung cu ulei, se presară cu condimente, sare, piper, boia şi zeamă de lămâie. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se pun la prăjit. Usturoiul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă cu smântână, lapte, sare şi mărar tocat. Rulourile prăjite se servesc cu sosul […]
9 septembrie 2011
By Laura Adamache cu mici modificări. Sunt foarte uşor de făcut, fragede şi absolut delicioase.
7 septembrie 2011
Nu mai mâncasem de mult nişte costiţă şi azi mi se făcu subit poftă. Am pregătit-o în felul acesta şi am servit-o cu castraveciori în saramură puşi de mine.
6 septembrie 2011
Nu pot să nu fac în vreun an măcar de câteva ori această delicioasă mâncărică. E delicioasă... Se poate servi cu smântână, cu mămăliguţă sau pur şi simplu...
1 septembrie 2011
Pulpele se spală, se şterg de apă, se ung cu ulei şi se presară cu multe condimente. Se pun în punga de copt, se leagă, se înţeapa în 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga într-un castron de jena (nu merge în tavă, trebuie neapărat castron termorezistent, pentru că altfel se lipeşte punga, se […]