Complexitate: Uşoară

Mini Roof

22 octombrie 2011

Mini Roof

Mi-a plăcut mult reţeta lui Gaby de Brawniess Cappuccino şi am vrut să o pregătesc. Dar pentru că nu am folosit hârtie de copt, blatul s-a lipit de tavă şi nu am avut altă variantă decât să îl fărâmiţez. E foarte gustos, poate fi mâncat şi ca atare. Dar eu l-am amestecat cu crema pe care am făcut-o un pic altfel faţă [...]

Supă de pui

19 octombrie 2011

Supă de pui

Ce poate fi mai gustos şi revigorant decât o porţie generoasă de supă caldă şi delicioasă de pui... atât de simplu de făcut.

Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

16 octombrie 2011

Ceafă la cuptor cu cartofi şi usturoi

Porc nu mâncam des, dar când o facem prefer sa ne delectăm cu o bucată de ceafă pregătită la cuptor sau la grătar. De data asta am ales să o gătesc la cuptor acompaniată de niste cartofiori presăraţi cu usturoi.

Irish soda bread

15 octombrie 2011

Irish soda bread

Am găsit reţeta pe blogul Laurei Adamache şi mi-a placut la nebunie. Astă seară am făcut această minunată pâinică. Am scos-o din cuptor şi am tăiat coltucul pe care am întins unt... Delicios...

Paste cu ton şi măsline

15 octombrie 2011

Paste cu ton şi măsline

Îmi place la nebunie peştele... sub orice formă. La fel de mult îmi plac şi pastele. Le-am combinat cu măsline şi sos de roşii proaspete, cu un praf de busuioc şi o dâra de ulei de măsline. Delicios...

Ciorbă de fasole păstăi

13 octombrie 2011

Ciorbă de fasole păstăi

E o ciorbiţă usoară şi delicioasă care se poate servi şi caldă şi rece.

Diplomat cu portocale

21 septembrie 2011

Diplomat cu portocale

Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amestecă bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia şi gelatina hidratată în 150 ml apă rece şi apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut. Se împarte compoziţia în […]

Varză călită cu costiţă afumată

18 septembrie 2011

Varză călită cu costiţă afumată

Varza dulce nu pot spune că îmi place la nebunie. Dar pregătită când şi când alături de o bucăţică de costiţă afumată... e delicioasă. Şi mai ales servită cu mămăliguţă.

Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci

18 septembrie 2011

Prăjitură cu bezea de cacao şi nuci

Răsfoind un numar mai vechi al revistei "Carticica practică - Reţete festive"... am găsit această reţetă de prăjitură care mi s-a părut interesantă. Am trecut la fapte şi a ieşit o bunătate pe care sigur am să o mai fac. E delicioasă combinaţia de blat pufos, cremă fină de ciocolată cu nucă şi stratul crocant de bezea.

Aripioare cu ciuperci

16 septembrie 2011

Aripioare cu ciuperci

Îmi plac aripioarele la cuptor. Îmi plac ciupercuţele. Le-am combinat într-un preparat simplu şi delicios.

Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi

11 septembrie 2011

Rulouri de macrou cu sos de smântână şi usturoi

Fileurile se spală, se şterg, se ung cu ulei, se presară cu condimente, sare, piper, boia şi zeamă de lămâie. Se rulează şi se leagă cu aţă. Se pun la prăjit. Usturoiul se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se amestecă cu smântână, lapte, sare şi mărar tocat. Rulourile prăjite se servesc cu sosul […]

Bastonaşe cu nucă şi ciocolată

9 septembrie 2011

Bastonaşe cu nucă şi ciocolată

By Laura Adamache cu mici modificări. Sunt foarte uşor de făcut, fragede şi absolut delicioase.

Costiţă cu ceapă pe pat de piure

7 septembrie 2011

Costiţă cu ceapă pe pat de piure

Nu mai mâncasem de mult nişte costiţă şi azi mi se făcu subit poftă. Am pregătit-o în felul acesta şi am servit-o cu castraveciori în saramură puşi de mine.

Mâncare de ardei copţi

6 septembrie 2011

Mâncare de ardei copţi

Nu pot să nu fac în vreun an măcar de câteva ori această delicioasă mâncărică. E delicioasă... Se poate servi cu smântână, cu mămăliguţă sau pur şi simplu...

Pulpe de pui la pungă

1 septembrie 2011

Pulpe de pui la pungă

Pulpele se spală, se şterg de apă, se ung cu ulei şi se presară cu multe condimente. Se pun în punga de copt, se leagă, se înţeapa în 2 locuri cu o scobitoare, apoi se pune punga într-un castron de jena (nu merge în tavă, trebuie neapărat castron termorezistent, pentru că altfel se lipeşte punga, se […]

Pagina 23 din 27« Prima...10...2122232425...Ultima »

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...