Buget: Ieftin

9 mai 2011

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ceapa tocată si morcovii daţi pe răzătoare se pun la fiert. Carnea se amestecă cu orezul spălat şi scurs, sare, piper şi marar. Se formează perişoare care se pun la fiert alături de legume. Se mai adaugă apă dacă e nevoie. La jumătatea fierberii perişoarelor se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Când toate sunt [...]

8 mai 2011

Ouă umplute cu ciuperci

Ouăle se fierb tari, apoi se răcesc şi se curăţă. Li se taie căpăcelele pentru a scoate gălbenuşurile, dar cu grijă. Dacă nu stau în picioare, se mai taie puţin albuşul. Ciupercile se amestecă cu gălbenuşurile, maioneza, usturoiul tocat, sare, piper şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia cu care se umplu ouăle. [...]

6 mai 2011

Ouă umplute cu ton

Ouăle se fierb tari. Se răcesc bine, se curaţă, se taie pe jumătate şi li se scot gălbenuşurile. Acestea se amestecă cu tonul scurs de ulei , sare, piper şi suc de lămâie după gust. Jumătăţile de albuş se umplu cu compoziţia pregătită înainte. Se dau la rece înainte de servire. Poftă bună!

6 mai 2011

Ardei umpluţi cu carne de pui

Ardeilor li se scot cotoarele, se spală şi se lasă la scurs. Cărniţa se amestecă cu ceapă tocată mărunt, cu orezul spălat şi scurs, sare, piper şi mărar proaspăt tocat. Se omogenizează bine compoziţia. Se umplu ardeii şi li se pun căpăcele de roşii, apoi se pun într-un vas de cuptor şi se acoperă cu […]

5 mai 2011

Cartofi ţărăneşti la tigaie

Cartofii se pun la fiert în coajă. Când sunt gata se răcesc, se curaţă şi se taie cubuleţe. Ceapa se taie solzişori şi se pune la călit împreuna cu kaizerul tăiat fâşiuţe. Se lasă să se rumenească puţin împreună, apoi se adaugă şi cartofii şi se mai lasă pe foc câteva minute. Se potriveşte gustul […]

Tocăniţă de ciuperci cu cus-cus

3 mai 2011

Tocăniţă de ciuperci cu cus-cus

Ciupercile se curăţă, apoi se taie lamele. Se pun la călit împreună cu ceapa tocată în puţin ulei. Se adaugă apoi o ceaşcă cu apă şi cus-cusul spălat şi se lasă să fiarbă cam 15 minute. Se pun căţeii de usturoi tocaţi mărunt şi făina desfăcută în puţină apă  şi se amestecă energic ca să […]

30 aprilie 2011

Chifle umplute

Sunt potrivite pentru micul dejun sau pentru cină.

11 aprilie 2011

Fasole bătută

Fasolea se pune la fiert. După ce dă în câteva clocote, se aruncă apa şi se pune din nou la fiert. Se adaugă foile de dafin şi se lasă să fiarbă la foc mic până ce boabele s-au înmuiat. Se taie cepele marunt, se presară cu sare şi piper şi se pun la călit în […]

25 martie 2011

Merlucius pane

Peştele se taie pe lângă şira de-o parte şi de alta, astfel obţinem 4 fileuri pe care le taiem în jumătate şi le condimentăm cu sare şi piper. Se bat ouăle foarte bine cu puţina sare, apoi se adaugă puţină făina cât să se îngroaşe compoziţia. Bucăţile de peşte se dau întai prin făină, apoi […]

19 martie 2011

Salată cu cartofi

Cartofii se pun la fiert în coajă. Apoi se răcesc, se curăţa şi se taie în cubuleţe. Roşia, ridichile şi ceapa verde se taie mărunt, apoi se amestecă cu cartofii cubuleţe, rondelele de castravete şi măslinele feliate. Se pune ulei şi se potriveşte gustul cu sare, piper şi oţet. Se serveşte pe frunze de salată verde.

9 martie 2011

Bomboane Raffaello

Margarina şi zahărul pudră se pun la foc mic până ce amestecul devine lichid. Se dă deoparte de pe foc şi se adaugă laptele praf, 100g nucă de cocos şi esenţele. Se amestecă foarte bine totul şi se dă la rece. Se formează biluţe în mijocul cărora se pun migdalele prăjite, apoi se tăvălesc prin […]

9 martie 2011

Macrou în sos tomat

Peştele se curăţă, se spală, se şterge, apoi se taie rondele. Se condimentează cu sare şi piper cu lămâie şi se pun la prajit în puţin ulei incins pâna se rumenesc frumos pe ambele părţi. Pasta de tomate se desface în puţina apă şi se toarnă peste peşte. Se mai lasă un pic sa fiarbă […]

3 martie 2011

Chifteluţe de pui la cuptor

Carnea de pui se toacă, apoi se amestecă cu ceapa mărunţită, morcovul şi cartoful date pe răzătoarea cu ochiuri mici, oul,usturoiul zdrobit, sare, piper şi verdeaţă. Se formează chiftelute care se pun în tava mare de cuptor tapetată cu hărtie de copt şi unsă cu puţin ulei. Se coc cam 20 minute. Se întorc o singură [...]

27 februarie 2011

Pâine cu tărâţe şi seminţe

Într-un vas se pun la încălzit laptele, apa şi untul. Atenţie să nu fiarbă! În amestecul cald se dizolvă drojdia şi se pune totul în cuva maşinii de pâine. Se adaugă apoi faina cernută, sarea, tărâţele şi miezul de floarea soarelui. Se selectează programul de frământare şi dospire. Când e gata se scoate pe masa [...]

23 februarie 2011

Tort de mere cu nucă pralinată

Se prepară întăi un caramel din zahăr şi câteva picături de apă. Se toarnă într-o cratiţă. Pralina: zaharul se caramelizeaza cu cateva picaturi de apa, apoi se adauga nucile, se amesteca bine ca sa se imbrace pe toate partile cu caramel, apoi se rastoarna pe un platou de sticla uns foarte bine cu unt sau […]

Pagina 21 din 22« Prima...10...1819202122

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...