Buget: Ieftin

23 iunie 2011

Spumă de zmeură

E un desert senzaţional. E atât de fin şi aromat... că nu te mai saturi mâncând...Îl ador!

Muffins cu căpşuni

11 iunie 2011

Muffins cu căpşuni

Sunt foarte fine şi gustoase. Se pot face şi cu multe alte fructe în loc de căpşuni. Pot fi moţate cu frişcă, glazurate sau doar pudrate cu zahăr. Şi avantajul e că se fac foarte rapid dacă avem musafiri pe neaşteptate.

Chifteluţe de dovlecei

6 iunie 2011

Chifteluţe de dovlecei

Sunt foarte gustoase....

Pandişpan cu cireşe

6 iunie 2011

Pandişpan cu cireşe

Oul se mixează întreg cu zahărul până obţinem o cremă spumoasă. Se adaugă apoi uleiul, laptele, făina cernută împreună cu praful de copt şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine toate, apoi se toarnă compoziţia în tava 20/20 tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 10 – 12 minute, apoi se scoate tava [...]

Supă de roşii cu găluşte

6 iunie 2011

Supă de roşii cu găluşte

Se călesc în ulei ceapa tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. Se pregăteşte compoziţia pentru găluşte: se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă sare şi griş cât să obţinem o consistenţă groasă ca o smântâna. Se trage vasul de [...]

Krem ala Krem

28 mai 2011

Krem a la Krem

O prăjitură delicioasă pe care o pregătesc des. Merită încercată.

Cartofi noi la cuptor

22 mai 2011

Cartofi noi la cuptor

Sunt delicioşi şi foarte potriviţi lângă orice fel de friptură.

Mousse au chocolat

20 mai 2011

Mousse au chocolat

E un desert pur şi simplu delicios...

Ardei "Surpriză"

20 mai 2011

Ardei „Surpriză”

Ardeii se spală si li se taie un căpăcel. Se curăţă de seminţe şi se păstrează şi capacelele tăiate cu tot cu codiţe. Se face o salată de roşii , ridichi, telemea cubuleţe, fâşiuţe de salată, crutoane, ulei, sare şi piper. Se umplu ardeii cu salată şi se acoperă cu căpăcelele. Se servesc imediat. Poftă […]

17 mai 2011

Bruschete

Mie îmi plac foarte mult şi de aceea le pregătesc destul de des. Sunt foarte gustoase.....

12 mai 2011

Spaghetti cu sos de carne presată

Se pune apă sărată la fiert. Când clocoteşte se adaugă spaghetele şi se fierb timpul indicat pe pachet. În puţin ulei se căleşte carnea presată cu usturoiul zdrobit, apoi se adaugă pasta de tomate, busuioc, sare, piper şi un pic de apă de la fiertul pastelor. Se amestecă în el câteva minute, apoi se dă […]

9 mai 2011

Rulouri yufka cu branză

Se întinde foaia şi se taie în triunghiuri. Caşcavalul ras, telemeaua şi crema de brânză (cantităţi la alegere) se amestecă bine. Se adaugă verdeaţa tocată. Fiecare triunghi de foaie se unge cu compoziţia de brânză, apoi se rulează de la bază spre vârf. Se prăjesc în ulei încins până se rumenesc frumos. Sunt bune [...]

9 mai 2011

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ceapa tocată si morcovii daţi pe răzătoare se pun la fiert. Carnea se amestecă cu orezul spălat şi scurs, sare, piper şi marar. Se formează perişoare care se pun la fiert alături de legume. Se mai adaugă apă dacă e nevoie. La jumătatea fierberii perişoarelor se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Când toate sunt [...]

8 mai 2011

Ouă umplute cu ciuperci

Ouăle se fierb tari, apoi se răcesc şi se curăţă. Li se taie căpăcelele pentru a scoate gălbenuşurile, dar cu grijă. Dacă nu stau în picioare, se mai taie puţin albuşul. Ciupercile se amestecă cu gălbenuşurile, maioneza, usturoiul tocat, sare, piper şi mărar. Se omogenizează bine compoziţia cu care se umplu ouăle. [...]

6 mai 2011

Ouă umplute cu ton

Ouăle se fierb tari. Se răcesc bine, se curaţă, se taie pe jumătate şi li se scot gălbenuşurile. Acestea se amestecă cu tonul scurs de ulei , sare, piper şi suc de lămâie după gust. Jumătăţile de albuş se umplu cu compoziţia pregătită înainte. Se dau la rece înainte de servire. Poftă bună!

Pagina 20 din 22« Prima...10...1819202122

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...