Timp preparare: 1 oră

Desert la pahar

23 august 2011

Desert la pahar

Mi-era poftă de ceva dulce, dar nu aveam chef de o reţetă elaborată, ci de ceva foarte simplu. Şi pentru că mi-e gândul cam de multicel la o cremă de caramel... m-am găndit ca e cea mai bună soluţie. Testaţi şi voi. O să vă placă.

Pufoasă cu ananas

11 august 2011

Pufoasă cu ananas

Am vrut să fac o prăjitură simplă care să meargă lângă o cană cu lapte. Aş fi putut alege orice fructe, dar la ananas mi-era gândul cam de mult. Şi am ales varianta asta. A ieşit o pufoşenie de prăjitură, cu gust fin şi aromă delicată...

Frigărui de pui

3 iulie 2011

Frigărui de pui

Sunt simplu de făcut şi sunt şi foarte bune... alături de o salată de sezon din roşii zemoase, castraveţi crocanţi şi ceapă aromată...

Chifteluţe de dovlecei

6 iunie 2011

Chifteluţe de dovlecei

Sunt foarte gustoase....

Pandişpan cu cireşe

6 iunie 2011

Pandişpan cu cireşe

Oul se mixează întreg cu zahărul până obţinem o cremă spumoasă. Se adaugă apoi uleiul, laptele, făina cernută împreună cu praful de copt şi esenţa de vanilie. Se amestecă bine toate, apoi se toarnă compoziţia în tava 20/20 tapetată cu hârtie de copt. Se dă la cuptor pentru 10 – 12 minute, apoi se scoate tava [...]

Supă de roşii cu găluşte

6 iunie 2011

Supă de roşii cu găluşte

Se călesc în ulei ceapa tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi morcovii raşi pe răzătoarea cu ochiuri mari. Se adaugă apa şi se lasă să fiarbă. Se pregăteşte compoziţia pentru găluşte: se bat ouăle ca pentru omletă, se adaugă sare şi griş cât să obţinem o consistenţă groasă ca o smântâna. Se trage vasul de [...]

Krem ala Krem

28 mai 2011

Krem a la Krem

O prăjitură delicioasă pe care o pregătesc des. Merită încercată.

Eclere

26 mai 2011

Eclere

Se prepară aluatul pentru coji: se pun la fiert apa, sarea şi uleiul. Când clocoteşte se adaugă făina în bloc, apoi se amestecă energic pâna ce coca se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă să se răcească bine. După ce aluatul e complet răcit se începe încorporarea ouălor pe rând, amestecând bine după fiecare. Se [...]

Cartofi noi la cuptor

22 mai 2011

Cartofi noi la cuptor

Sunt delicioşi şi foarte potriviţi lângă orice fel de friptură.

14 mai 2011

Pizza Deliciosa

Se prepară întâi aluatul pentru blat: se dizolvă drojdia în laptele cald. Se adaugă sare, zahăr, ulei şi făină. Se frământă bine aluatul, apoi se lasă la crescut pâna îşi dublează volumul. Mezelurile se taie cubuleţe, iar caşcavalul se rade pe răzătoarea cu ochiuri mici. Tava mare de aragaz se tapetează cu hârtie [...]

9 mai 2011

Ciorbă de perişoare cu zeamă de varză

Ceapa tocată si morcovii daţi pe răzătoare se pun la fiert. Carnea se amestecă cu orezul spălat şi scurs, sare, piper şi marar. Se formează perişoare care se pun la fiert alături de legume. Se mai adaugă apă dacă e nevoie. La jumătatea fierberii perişoarelor se adaugă cartofii tăiaţi în cubuleţe. Când toate sunt [...]

14 martie 2011

Prăjitura Madi

Blatul: se mixează ouăle întregi cu zahărul şi vanilia până îşi dublează volumul. Se adaugă nuca măcinată şi ciocolata rasă, apoi făina şi amidonul date prin sită şi se amestecă cu o paletă uşor până se omogenizează bine compoziţia. Se toarnă în tava 25/35 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la foc […]

25 februarie 2011

Tort cu biscuiţi, napolitane şi mascarpone

Biscuitii se rup in bucatele intr-un castron mare. Untul cu mascarpone se amesteca bine cu zaharul, apoi se adauga cacaua si se pune compozitia peste biscuiti. Se amesteca bine. Se adauga napolitanele zdrobite, ciocolata topita la microunde, lichiorul, esenta de rom, stafidele si coaja rasa de portocala. Se pune compozitia in tava de chec [...]

19 februarie 2011

Porc cu sos şi mămăligă

Carnita se spala, se sterge si se taie cubulete. Se pune la fiert in apa cat sa o acopere. Se mai completeaza din cand in cand pana ce carnita e complet fiarta. Apoi se scoate din zeama si se pune deoparte. In putin ulei se caleste usturoiul taiat marunt, apoi se adauga carnita si se […]

17 februarie 2011

Piept de pui umplut cu ciuperci

Pieptul se taie in asa fel incat sa obtinem o foaie de carne. Ciupercile se curata, se toaca marunt si se amesteca cu putina sare, putin piper si marar tocat. Foaia de carne se presara cu condimenate, apoi se pun ciupercile si se ruleaza. Se leaga ruloul cu ata, se unge cu ulei, se presara […]

Pagina 12 din 13« Prima...910111213

Despre mine

Despre mine Sunt "taur", deci o doză de incăpăţânare există pe undeva... Sunt optimistă, gândesc pozitiv şi sunt loială.

Pe o insulă pustie mi-ar plăcea să îmi iau un morman de reviste culinare, laptopul şi... mult suc de portocale. Deşi îmi place la nebunie să mă plimb, nu prea am avut ocazia pe cât mi-aş fi dorit. Dar cu siguranţa m-aş simţi în al noulea cer într-o locaţie exotică alături de... cine vreau eu...

Mai mult...